Κορονοϊός: Νέα σενάρια για σχολεία και πανεπιστήμια φέρνει η έξαρση

Κορονοϊός: Νέα σενάρια για σχολεία και πανεπιστήμια φέρνει η έξαρση
Αίθουσα Λυκείου (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) Eurokinissi

Ανησυχία στους λοιμωξιολόγους εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ποιες προτάσεις είναι στο τραπέζι για τα μαθήματα σχολείων και τριτοβάθμιων ιδρυμάτων

Ανησυχία προκαλεί στους λοιμωξιολόγους η έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην χώρα μας, εν όψει, μάλιστα, του ανοίγματος των σχολείων, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της έναρξης, καθώς και η υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία και το υποχρεωτικό αρνητικό τεστ για τα δια ζώσης μαθήματα στα πανεπιστήμια, λένε οι λοιμωξιολόγοι.

Το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 υπάρχουν ήδη εισηγήσεις των ειδικών για παράταση του ανοίγματός τους κατά δύο εβδομάδες, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος από την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές, ενώ εξετάζονται και τα ενδεχόμενα των εκ περιτροπής μαθημάτων καθώς και της τηλεκπαίδευσης.

“Το υπουργείο παρακολουθεί την πορεία των κρουσμάτων και εξετάζει όλα τα σενάρια για το πώς και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή, η εισήγηση της οποίας αναμένεται στα τέλη Αυγούστου”, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

«Αν στο άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση είναι όπως σήμερα ενδεχομένως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες και στο δημοτικο», ανέφερε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, η καθηγήτρια τόνισε πως στα μαθήματα που είναι απαραίτητη η δια ζώσης παρουσία του φοιτητή, υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο να απαιτηθεί η προσκόμιση αρνητικού τεστ, προκειμένου να προστατευθούν οι φοιτητές που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα