Κορονοϊός: Παράταση του lockdown προτείνει ο Σαρηγιάννης

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown προτείνει ο Σαρηγιάννης
Γυναίκα με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα βάσει των τωρινών δεδομένων. "Αποκλιμάκωση από αύριο στην Αττική".

Για αποκλιμάκωση στην Αττική, αλλά και παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα έκανε λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ ανέφερε πως από την Τετάρτη αναμένεται αποκλιμάκωση της πίεσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού στην Αττική, καθώς όπως εξήγησε “έχουμε αύξηση στις ΜΕΘ αλλά όχι στα κρούσματα. Αυτή την στιγμή είμαστε σε ήπια αυξητική πορεία. Στην Αττική θα έχουμε αποκλιμάκωση από αύριο”.

Παράλληλα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε πως με τα στοιχεία που υπάρχουν θα πρότεινε παράταση του lockdown μια βδομάδα για την ασφαλή διαχείριση της κατάστασης μετά, ενώ επεσήμανε πως στην Αττική τουλάχιστον πρέπει να μείνουμε παραπάνω μέσα. “Η τήρηση της καμπύλης προβλέπουμε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνη του Νοεμβρίου”, είπε ενώ σημείωσε πως σε συνδυασμό με την εμβολιαστική διαδικασία έχουμε μπει στον τελευταίο γύρο μέχρι το καλοκαίρι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα