Κορονοϊός: Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα στην Ελλάδα – Στην εντατική ο ασθενής

Κορονοϊός: Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα στην Ελλάδα – Στην εντατική ο ασθενής
Ασθενοφόρο έξω από το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ένας άνδρας που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο είναι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Κορονοϊού στην Ελλάδα. Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας το οποίο είναι το δεύτερο που ανακοινώνεται σήμερα.

Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα 67χρονο ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν στα 15 και μόλις 2 στην Αίγυπτο. Όμως υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της υποδιάγνωσης ειδικά σε αφρικανική χώρα. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Τι πρέπει να ξέρω για τον Κορονοϊό

 

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. Χρήσιμος οδηγός

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όλη η λίστα.

*ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ. Τι να προσέξετε στα αεροδρόμια.

*Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη

Νωρίτερα – το πρωί της Τετάρτης- διαπιστώθηκε 8ο κρούσμα του Κορονοϊού, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, σύζυγο μιας 39χρονης γυναίκας, η οποία ήταν το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Μέχρι χθες, είχαν γίνει έλεγχοι σε 270 επαφές οι οποίες καταγράφηκαν με βάση την ιχνηλάτηση των πρώτων κρουσμάτων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι επαφές έχουν αρνητικό αποτέλεσμα έκθεσης στον ιό.

Τόσο το εν λόγω κρούσμα όπως και δύο ακόμη τα οποία είχαν επιβεβαιωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν έχουν σχέση με τα υπόλοιπα κρούσματα γεγονός το οποίο δείχνει ότι διευρύνεται σημαντικά ο κύκλος των απαιτούμενων ελέγχων σε επαφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα