Κρήτη: Αίτημα για άμεση θέσπιση νόμου για τα ηλεκτρικά πατίνια

Κρήτη: Αίτημα για άμεση θέσπιση νόμου για τα ηλεκτρικά πατίνια
Ηλεκτρικό πατίνι (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη άμεσης νομοθέτησης κανόνων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στη Λότζια, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που προκύπτουν από τη διάθεση-εκμίσθωση-κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων (πατίνια) στην πόλη του Ηρακλείου.

Τη σύσκεψη χαιρέτησε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τόνισε την ανάγκη άμεσης νομοθέτησης κανόνων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων.

Δήμος και φορείς δεν είναι αντίθετοι σε κάθε δράση που προωθεί τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και Πράσινη Κινητικότητα μέσω των νέων τεχνολογιών, ωστόσο, κατατέθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η πρόταση να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διάθεσης και κυκλοφορίας των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων έως ότου θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει αυτά τα θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση θα προωθηθεί στην Επιτροπή Κυκλοφορίας, προκειμένου -μέσα από τις σχετικές διαδικασίες- να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και στη συνέχεια να εισαχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Σημειώνεται, ότι έχει ήδη διαβιβαστεί από τον Δήμο Ηρακλείου προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αίτημα για τη θέσπιση κανόνων, για να μπορεί στη συνέχεια να εκδοθεί Κανονιστική Πράξη Εφαρμογής τους όσον αφορά τη διάθεση και κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός, και συμμετείχαν η γγ του Δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Καναβάκη, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Ελέγχου Κυκλοφορίας, του Επιμελητήριου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ, του Εμπορικού Συλλόγου, της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ηρακλείου, των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, του Συλλόγου Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων-Μοτοσυκλετών, των ιδιοκτητών ταξί, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών διαμερισμάτων του δήμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα