Κρήτη: Εννιά μήνες με αναστολή στον ιερέα για το κήρυγμα κατά της μάσκας

Κρήτη: Εννιά μήνες με αναστολή στον ιερέα για το κήρυγμα κατά της μάσκας
youtube

Φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον ιερέα που τέλεσε αγιασμό σε νηπειαγωγείο και στο κήρυγμά του καλούσε τους γονείς να μην φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους.

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, στον ιερέα ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, μετά το δημόσιο κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου.

Ο ιερέας είπε ότι έκανε το καθήκον του καθώς και ότι δεν νιώθει άσχημα γι αυτό που έγινε.

Νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο χωρίς να φορά μάσκα. Ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας που δεν του επέτρεπε τη χρήση μάσκας, ωστόσο υπήρξε η ανάλογη προειδοποίηση από το δικαστήριο με αποτέλεσμα να συμμορφωθεί και να ξεκινήσει η δίκη.

O ιερέας κατά την διάρκεια του αγιασμού, μαινόμενος και δια μικροφώνου, καλούσε τους παρευρισκόμενους γονείς, νηπιαγωγούς και παιδιά να αντισταθούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Μάλιστα απαντώντας σε γονείς και εκπαιδευτικούς που του ζητούσαν να σταματήσει είπε: “Κανατε συλλαλητήριο για τον γγρηγορόπουλο, τον Φύσσα και τον άλλο τον ομοφυλόφιλο αλλά όχι για τη μάσκα στα παιδιά σας”.

O ιερέας έχει δικαιώμα να ασκήσει έφεση εντός 10 ημερών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα