Κρήτη: Εργατικό ατύχημα για ανασφάλιστο εργαζόμενο σε ξενοδοχείο – Έπεσε καυτό λάδι στο πρόσωπο και τα χέρια του

Κρήτη: Εργατικό ατύχημα για ανασφάλιστο εργαζόμενο σε ξενοδοχείο – Έπεσε καυτό λάδι στο πρόσωπο και τα χέρια του
istock

Σοβαρά εγκαύματα δευτέρου βαθμού απέκτησε 22χρονος κατά τη διάρκεια της δουλειάς του σε ξενοδοχείο στα Μάλια της Κρήτης όταν μετέφερε κατσαρόλα με καυτό λάδι. Κινεί νομικές διαδικασίες η οικογένεια

Σοβαρό εργατικό ατύχημα για 22χρονο που εργαζόταν σε ξενοδοχείο στα Μάλια του Δήμου Χερσονήσου της Κρήτης, ο οποίος φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού, όταν μεταφέροντας μια γεμάτη κατσαρόλα, έπεσε καυτό λάδι στο πρόσωπο και τα χέρια του.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγες μόνο μέρες αφότου ο νεαρός έπιασε δουλειά στο ξενοδοχείο καθώς τελείωσε φέτος τη σχολή και εργάζονταν ως βοηθός μάγειρα από τις 10 Ιουνίου.

Η μητέρα του 22χρονου μιλώντας στο Cretalive υποστήριξε ότι ο γιος της δούλευε ανασφάλιστος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι ο γιος της δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία.

cretalive


Στη συνέχεια μάλιστα κατήγγειλε την αντίδραση των υπευθύνων του ξενοδοχείου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το παιδί μου ούρλιαζε “καίγομαι, πονάω” και η αντίδραση τους ήταν να τον μεταφέρουν σε δωμάτιο με κλιματισμό. Κατόπιν έφεραν δικό τους γιατρό ο οποίος είδε απλά τα εγκαύματα και σύστησε μία αλοιφή την οποία πήγε και πήρε εργαζόμενος από το φαρμακείο. Εν τω μεταξύ στη δουλειά του είπαν να πάρει δύο μέρες ρεπό και μετά να επιστρέψει στο ξενοδοχείο. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να μας ενημερώσει».

cretalive


Μεγάλη, όπως αναφέρουν, ήταν η ταλαιπωρία της οικογένειας από τη στιγμή που ενημερώθηκαν μέχρι να φθάσουν στο ξενοδοχείο, να παραλάβουν τον 22χρονο και να τον μεταφέρουν με αγροτικό αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Σητείας. Η οικογένεια μένει στη μακρινή Ζάκρο και χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες μέχρι να φθάσουν στα Μάλια και περίπου δύο ακόμα ώρες μέχρι το νοσοκομείο.

«Εκεί χειρούργος έδωσε στο παιδί μου τρία πακέτα αλοιφές (αντιβίωση, κορτίζονη και αναπλαστική) καθώς και ειδικό σαπούνι να πλένει τα εγκαύματα» τόνισε η μητέρα ενώ συνέχισε λέγοντας πως το περασμένο Σάββατο ο 22χρονος είχε φρικτούς πόνους με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο όπου του έκαναν ενδοφλέβιες παυσίπονες ενέσεις.

Πλέον η μητέρα προχωρά τις διαδικασίες ώστε να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, όπως αναφέρει, ενώ ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης έχει απλωθεί ήδη ως δίχτυ προστασίας στην οικογένεια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα