Κρήτη: Σύλληψη 20 ατόμων σε βίλα – Μαζεύτηκαν για χαρτιά

Κρήτη: Σύλληψη 20 ατόμων σε βίλα – Μαζεύτηκαν για χαρτιά
Shutterstock

"Βροχή" τα πρόστιμα από την αστυνομία, τόσο στον υπεύθυνο της οικίας στο Ρέθυμνο, όσο και στους υπόλοιπους συλληφθέντες. Κατασχέθηκαν χαρτιά, ζάρια, μάρκες και 28.000 ευρώ!

Στη σύλληψη 20 ατόμων προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο Κρήτης, τα οποία συγκεντρώθηκαν για να παίξουν χαρτιά.

Στον υπεύθυνο της οικίας επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, 8 πρόστιμα επιβλήθηκαν για μη χρήση μάσκας και 19 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Σύμφωνα με το Cretalive, τα άτομα συγκεντρώθηκαν σε έπαυλη για να παίξουν παράνομα χαρτιά και σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, στην πράσινη τσόχα παίζονταν μεγάλα πόσα, καθώς μεταξύ των άλλων κατασχέθηκαν και σχεδόν 28.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Ελληνική Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, είκοσι άτομα και συγκεκριμένα 19 ημεδαποί και αλλοδαπός, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων καθώς και προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, χθες (14.01.2021) το απόγευμα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικία σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ως υπεύθυνος διαχειριστής της οικίας, είχε επιτρέψει σε δεκαεννέα (19) άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με κύβους (ζάρια), στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των 27.495 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων,
  • ένα ζεύγος ζάρια,
  • 300 μάρκες πονταρίσματος, διαφόρων χρωμάτων και αναγραφόμενων ποσών και μία μεγάλη μάρκα “DEALER”,
  • 400 όμοιες μάρκες,
  • 08 πλήρεις τράπουλες,
  • επιπλέον τραπουλόχαρτα,
  • 4 τραπέζια με μπλε τσόχα

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και συγκεκριμένα 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο της οικίας, 8 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 19 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα