Λάρισα: Τρεις μήνες φυλάκιση σε ιερομόναχο που λειτουργούσε με πιστούς

Λάρισα: Τρεις μήνες φυλάκιση σε ιερομόναχο που λειτουργούσε με πιστούς
Στην παλαιά Μητρόπολη Δράμας έγινε κεκλεισμένων των θυρών από τον Μητροπολίτη Δράμας Παύλο η λειτουργία της Πρωτοχρονιάς.Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Περιφερειακής ενότητας Δράμας, όλες οι Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. (EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ) Eurokinissi

Τρίμηνη ποινή φυλάκισης και πρόστιμο επιβλήθηκαν σε ιερέα που λειτουργησε σε ναό, παρουσία πιστών. Θα κληθούν να πληρώσοιυ και οι πιστοί.

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα επέβαλε το Αυτόφωρο Δικαστήριο Λάρισας στον Ιερομόναχο π. Θεωνά από τον Βόλο, ο οποίος χθες Κυριακή παραβιάζοντας τα απαγορευτικά μέτρα λόγω κορονοϊού τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σε ναό με την παρουσία πιστών.

Στη Λειτουργία που έγινε στο Μοναστήρι των παλαιοημερολογητών της Αγίας Παρασκευής, παραβρέθηκαν 40 περίπου πιστοί μεταξύ αυτών και παιδιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε και μετέβη στο μοναστήρι προχώρησε στη σύλληψη του π. Θεωνά, γιατί επέτρεψε την παρουσία των πιστών στο χώρο και του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Πρόστιμο επιβλήθηκε και σε 20 πιστούς ενώ φέρεται πως αρκετοί ακόμη κατάφεραν και διέφυγαν από το σημείο, αποφεύγοντας την επιβολή του προστίμου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα