Μαγνησία: Ουρές κάτω από τον ήλιο για μερικά μπουκάλια νερού

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Δοκιμάζονται εκ νέου οι κάτοικοι της Μαγνησίας που σχηματίζουν ουρές εν μέσω καύσωνα για να προμηθευτούν νερό μετά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Μηνύσεις θα καταθέσουν κάτοικοι σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο.

Κάτω από τις συνθήκες καύσωνα οι κάτοικοι της Μαγνησίας καλούνται να αντιμετωπίσουν την επιδημία γαστρεντερίτιδας που έχει πλήξει την περιοχή. Το νερό που τρέχει από τις βρύσες τους εξακολουθεί να είναι απαγορευμένο και υδροφόρες προμηθεύουν τους κατοίκους με καθαρό νερό για να πιούν, να κάνουν μπάνιο ή να μαγειρέψουν.

Η ζωή στην περιοχή έχει μπει σε παύση καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν και παράλληλα, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επανέλθουν σε συνθήκες κανονικότητας.

Μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την ακαταλληλότητα του νερού, φορτηγά με παλέτες νερού βρίσκονται σε καθημερινή βάση στα δύο χωριά προκειμένου να εφοδιάσουν τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τεράστιες ουρές ανθρώπων δημιουργούνται στον ήλιο, ώστε να πάρουν τις απαραίτητες φιάλες που θα χρειαστούν για τους βασικές τους ανάγκες. Μιλώντας στο τοπικό μέσο, η πρόεδρος του συμβουλίου Ριζομύλου, Γιώτα Τσόγκαρη αναφέρει ότι επικρατεί σύγχυση και πανικός.

«Οι κάτοικοι βγαίνουν στην πλατεία για να πάρουν νερά γιατί φοβούνται ότι δεν θα τους φτάσουν. Είναι πρωτόγνωρες αυτές οι καταστάσεις. Επικρατεί πανικός» αναφέρει. Μάλιστα, όπως σημειώνει, μεγάλες υδροφόρες σήμερα έχουν σταθμεύσει και στα δύο χωριά και μέσω βάνας, ο κόσμος εφοδιάζεται ποσότητα νερού.

Ο Βουραζέρης Βαγγέλης, πατέρας δύο παιδιών τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου μαζί με άλλα 6 παιδιά και 5 ενήλικες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, μίλησε στο MEGA, όπου και περιέγραψε:

«Βλέπαμε το παιδί ξαπλωμένο, άσπρο δεν μπορούσαμε να το βοηθήσουμε. Ήταν σαν το παιδί να πήγε στον άλλο κόσμο και ήρθε».

Μηνύσεις θα καταθέσουν κάτοικοι σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο για τη μόλυνση του νερού

Εισαγγελική έρευνα με ορισμό πραγματογνώμονα ξεκινά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ μηνύσεις θα καταθέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του gegonotanews, δημότες που ασθένησαν από γαστρεντερίτιδα, λόγω της μόλυνσης του νερού.

Η εισαγγελία θα εξετάσει σε πρώτη φάση το τοπικό φαινόμενο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, δηλαδή σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, και θα ενημερώνεται καθημερινά για τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας. Για τις υπόλοιπες περιοχές, εκτός Ριζομύλου και Στεφανοβικείου που εμφανίστηκαν κρούσματα , θα εξετασθεί εάν το φαινόμενο είναι τυχαίο και συμπίπτει με την συγκυρία , εάν πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα ή εάν υπάρχει πρόβλημα και σε γεωτρήσεις άλλων περιοχών του Νομού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα