Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη – Κατευθύνεται προς Κοζάνη

Διαβάζεται σε 2'
Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη – Κατευθύνεται προς Κοζάνη
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη, με το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται προς την Κοζάνη. Έντονη ανησυχία για το καταφύγιο άγριας ζωής στην περιοχή.

Μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (31/3) στην περιοχή Σαρακατσάνα, στα Πιέρια Όρη, η οποία κατευθύνεται προς Κοζάνη.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες συνεχίζουν ανεξέλεγκτες το καταστροφικό τους έργο σε δύσβατη περιοχή, γεμάτη χαράδρες.

Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, αλλά υπάρχει έντονη ανησυχία για την πορεία που θα ακολουθήσει η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pierianews.gr, η φωτιά έχει ξεφύγει από την πίσω μεριά του δάσους στα 1800 μέτρα υψόμετρο και κατευθύνεται προς την πλευρά της Κοζάνης, καίγοντας μία από τις πιο παρθένες δασικές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται πως στη θέση “Σαρακατσάνα” απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά βρίσκεται και το Καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης που είναι χτισμένο στο κέντρο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το ανάγλυφο της περιοχής που χαρακτηρίζεται από έντονες κλίσεις, αλλά και η πλούσια φυτοκάλυψη, δυσκολεύουν το έργο οριοθέτησης της περιμέτρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα αναμένεται να επιχειρήσουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις με στελέχη της Πυροσβεστικής από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και στην επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται να πάρουν μέρος 131 πυροσβέστες με 35 οχήματα, καθώς και 8 πεζοπόρα τμήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα