Μύκονος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του διαρρήκτη σε πεντάστερο ξενοδοχείο

Μύκονος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του διαρρήκτη σε πεντάστερο ξενοδοχείο
Ο δράστης της «χρυσής» διάρρηξης που έγινε σε ξενοδοχείο της Μυκόνου ANT1 / GLOMEX

Καρέ- καρέ η δράση του Βραζιλιάνου που "τρύπωσε" σε πολυτελές ξενοδοχείο της Μυκόνου και αφαίρεσε από δωμάτιο τιμαλφή αξίας άνω των 350.000 δολαρίων.

Καρέ – καρέ αποτυπώνεται η δράση του Βραζιλιάνου, ο οποίος προσποιούμενος τον πελάτη σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Μυκόνου, άρπαξε πανάκριβα ρολόγια, κοσμήματα, και διάφορα αξεσουάρ, συνολικής αξίας 350.520 δολαρίων ΗΠΑ και 10.000 ευρώ σε μετρητά.

Ένα από τα κλεμμένα πολυτελή ρολόγια ήταν αυτό που «πρόδωσε» τον δράστη.

Οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν το πρωί του Σαββάτου (12/08) οπότε και προχώρησαν στην σύλληψή του. Ακολούθησε έρευνα στο κατάλυμα που διέμενε, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 7.980 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Στο βίντεο διακρίνεται ο δράστης να προσποιείται τον πελάτη του ξενοδοχείου και να προσπαθεί να μπει στο δωμάτιο χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους άλλους ενοίκους, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται να απομακρύνεται μετά την κλοπή και να μπαίνει σε ένα βαν προκειμένου να φύγει από την περιοχή.

Το βίντεο






Το χρονικό της υπόθεσης

Εξιχνιάστηκε το Σάββατο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, κλοπή αντικειμένων-χρημάτων από ξενοδοχειακό κατάλυμα και συνελήφθη ο δράστης.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Ιταλο-Βραζιλιάνο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και ύστερα από συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων, το μεσημέρι της Παρασκευής ο δράστης προσποιούμενος τον πελάτη ξενοδοχειακής επιχείρησης μπήκε σε δωμάτιο, του οποίου οι ένοικοι απουσίαζαν και αφαίρεσε τιμαλφή (ρολόγια, κοσμήματα, αξεσουάρ) εκτιμώμενης αξίας 350.520,00 δολαρίων Η.Π.Α. και 10.000,00 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης πήγε στο ξενοδοχείο με βανάκι «transfer» προσποιούμενος τον πελάτη και αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους των δωματίων προσποιήθηκε σε μία καμαριέρα πως δυσκολευόταν να μπει στο δήθεν δωμάτιό του.

Εκείνη του άνοιξε και όταν μπήκε στο δωμάτιο που έμενε ένα ζευγάρι Βραζιλιάνων, αφαίρεσε 10.000 ευρώ σε μετρητά και τιμαλφή αξίας άνω των 350.000 δολαρίων. Ανάμεσά τους και ένα ρολόι «Patek Philippe» με το οποίο γυρνούσε στα μπαράκια της Μυκόνου.

Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη χθες πρώτες πρωινές ώρες στο ξενοδοχείο που εκείνος έμενε, ο οποίος φορούσε ακόμα στο χέρι του το ρολόι «Patek Philippe», αξίας 200.000 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο κατάλυμα που διέμενε, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 7.980 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα