Μύκονος: Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι σε βίλα με 500 άτομα

Μύκονος: Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι σε βίλα με 500 άτομα
Στιγμιότυπο από πάρτι (φωτογραφία αρχείου) Unsplash

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε βίλα στη Μύκονο όπου γινόταν πάρτι, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό. Θετική τουρίστρια έσπασε την καραντίνα μαζί με τον σύντροφό της. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κοκαΐνη.

Τις προφανείς δυσκολίες να ελεγχθεί η κατάσταση με τα μέτρα για την πανδημία σε νησιά όπως η Μύκονος φανερώνει η πραγματικότητα για τις προθέσεις των τουριστών που καταλήγουν σε έναν τέτοιο προορισμό…

Τα ξημερώματα, μετά από σχετική καταγγελία για διατάραξη, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο σε βίλα στη Μύκονο, που παρανόμως και ενάντια στα μέτρα που έχουν επιβληθεί, διοργανωνόταν πάρτι στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 500 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

Μάλιστα, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε ζευγάρι τουριστών που είχαν σπάσει την καραντίνα η οποία τους είχε επιβληθεί σε ξενοδοχείο αναφοράς κρουσμάτων, αφού η κοπέλα από την Βενεζουέλα είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό, μαζί με τον Ισπανό σύντροφό της αποφάσισαν να «αποδράσουν» από το ξενοδοχείο αναφοράς και να πάνε στο πάρτι με όσους κινδύνους αυτό έχει για τους υπόλοιπους που παρευρίσκονταν εκεί σε συνθήκες συνωστισμού.

Μάλιστα, στην κατοχή του νεαρού ζευγαριού βρέθηκαν και μικροποσότητες κοκαΐνης και συνελήφθησαν.

Το πάρτι έλαβε τέλος και αργότερα εντοπίστηκε ο Έλληνας διαχειριστής της βίλας ο οποίος επίσης συνελήφθη για παραβάσεις σχετικές με τα περιοριστικά μέτρα για την διάδοση της πανδημίας.

Τα μέτρα που ισχύουν στη Μύκονο

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι σε ισχύ επίσης η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα