Μήνυση κατά Λιγνάδη: “Ουρλιάζοντας του είπα ‘ρε π…., τι μου έκανες ρε κ….'”

Μήνυση κατά Λιγνάδη: “Ουρλιάζοντας του είπα ‘ρε π…., τι μου έκανες ρε κ….'”
Ο Δημήτρης Λιγνάδης papadakispress

Τί αναφέρεται στην τρίτη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, η προκαταρκτική εξέταση της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η απόφαση για άσκηση ή μη συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για βιασμό.

“Ξαφνικά ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει (…) Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα «τι έγινε», τι μου έκανες;»”. Με αυτά τα λόγια, ο τρίτος άνδρας που κατήγγειλε το Δημήτρη Λιγνάδη, περιγράφει τις πρώτες στιγμές, κατά τις οποίες συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από το γνωστό σκηνοθέτη.

Στη μηνυτήρια αναφορά, η οποία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφασιστεί αν με βάση τα στοιχεία θα ασκηθεί ή όχι συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά του ήδη προφυλακισμένου σκηνοθέτη, υπάρχει αναλυτική περιγραφή του διαμερίσματος του Δημ. Λιγνάδη, καθώς -όπως υποστηρίζει- το επισκέφθηκε ο καταγγέλλων το 2018 και μάλιστα δύο φορές, καθώς και τον τρόπο γνωριμίας των δύο ανδρών.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά όσα έχουν αναφέρει και οι προηγούμενοι καταγγέλοντες, ο τρίτος μηνυτής γνώρισε κι αυτός το σκηνοθέτη στην πλατεία Αγ. Παύλου, όπου έπιασαν την κουβέντα, ενώ στη συνέχεια, ο τελευταίος τον κάλεσε σπίτι του για να συνεχίσουν να μιλούν. Αφού ο νεαρός αναφέρεται στη διακόσμηση του διαμερίσματος, υποστηρίζει ότι μίλησε στο Δημ. Λιγνάδη για την περιπέτεια της εξάρτησής του, την προσπάθεια του να απεξαρτηθεί καθώς και για μία καταδίκη με αναστολή, που είχε για ναρκωτικές ουσίες. “Μου πρότεινε να καπνίσουμε μαζί ένα τσιγάρο μαριχουάνας και συμφώνησα. Κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο έναν αριθμό και σε διάστημα περίπου 10 λεπτών της ώρας χτύπησε το κουδούνι και ένα νεαρό άτομο αλλοδαπής καταγωγής του παρέδωσε μία μικρή νάιλον συσκευασία, από το περιεχόμενο της οποίας κάναμε χρήση από κοινού” είπε.

Όσο για το περιεχόμενο της κουβέντας, σύμφωνα με το μηνυτή, ο Δημ. Λιγνάδης αναλώθηκε στο να αυτοεπαινείται, αναφερόμενος στην επαγγελματική του καριέρα: “Όλη την ώρα μου διηγούνταν περιστατικά από τη ζωή του. Μου είπε ότι θεωρούσε τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο ηθοποιό και σκηνοθέτη της εποχής, αναφέροντας μου διάφορες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες είχε συμμετάσχει και οι οποίες είχαν δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση. Επίσης, ότι έχει πολύ μεγάλες και ισχυρές γνωριμίες στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της τέχνης, διαβεβαιώνοντας με ότι, διαθέτει πρόσβαση στα μεγαλύτερα και σημαντικότερα άρθρα θέατρα της Αθήνας με τα οποία μπορεί να συνεργαστεί ανά πάσα στιγμή. «Είμαι ο βασιλιάς της σκηνής, έχω δικά μου 10 θέατρα και τα υπόλοιπα στα πόδια μου» μου είπε χαρακτηριστικά, καμαρώνοντας….Μιλούσε ακατάπαυστα για τον εαυτό του, για το ταλέντο του και για την ισχυρή κοινωνική του θέση… Κάποια στιγμή μου είπε ότι πρέπει να φύγει, γιατί ήταν επίσημος προσκεκλημένος σε μια εκδήλωση για τον Νέλσον Μαντέλα και μου έδωσε ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη και ώρα τρεις το μεσημέρι στο σπίτι του, για να συνεχίσουμε την κουβέντα μας και να γνωριστούμε καλύτερα”.

“Σωριάστηκα λιπόθυμος”

Πράγματι, οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τη μήνυση, βρέθηκαν στο προκαθορισμένο ραντεβού τους, ωστόσο ο σκηνοθέτης άνοιξε την πόρτα φορώντας μία πετσέτα μπάνιου γύρω από τους γοφούς του “με την δικαιολογία, ότι μόλις είχε βγει από το μπάνιο”. Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, μετά από κατανάλωση αλκοόλ και χρήση μαριχουάνας, ο σκηνοθέτης εμφανίζεται να τον προσκάλεσε να δουν μαζί στον υπολογιστή πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια και με μεσήλικα πρωταγωνιστή, ενώ υπήρξε σχετική συζήτηση γύρω από τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους. Θα πει χαρακτηριστικά ο μηνυτής: “Όντας ο ίδιος αυστηρώς ετεροφυλόφιλος ως προς το σεξουαλικό μου προσανατολισμό, αισθάνθηκα μεγάλη αποστροφή από όλα αυτά, κυρίως όμως έκπληξη και αμηχανία από το γεγονός ότι ένας τόσο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης εξέθετε ενώπιον μου, έναν άγνωστο του, την ερωτική του ζωή και τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του”.

Αργότερα, ο Δημ. Λιγνάδης -κατά τη μήνυση πάντα- του προσέφερε ένα επιπλέον ποτήρι ουίσκι, “το οποίο λόγω της εντονότατης ψυχικής υπερδιέγερσης και αμηχανίας που ένιωθα”, ήπιε μονορούφι και τότε, “ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω….Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα «τι έγινε», τι μου έκανες;» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα που δε σ’ άρεσε»….. Ουρλιάζοντας του είπα «ρε π…., τι μου έκανες ρε κ….» και ταυτόχρονα με όση δύναμη είχα του έριξα ένα πολύ δυνατό χαστούκι”.

Και καταλήγει ο μηνυτής: ”Ήμουν τόσο οργισμένος που παρά τη σωματική αδυναμία και την ζάλη που ένιωθα, όρμησα επάνω του για να τον χτυπήσω. Αυτός όμως οπισθοχώρησε και αφού προφυλάχτηκε πίσω από μια καρέκλα, με απείλησε ότι αν δε φύγω αμέσως θα καλέσει την αστυνομία, θα πει ότι αποπειράθηκα να το ληστέψω και θα με στείλει φυλακή. Τρομοκρατήθηκα, γιατί ήμουν ήδη καταδικασμένος με αναστολή. Αναλογίστηκα την τεράστια κοινωνική δύναμη του μηνυόμενου σε σχέση με τη δική μου αδυναμία. Φοβήθηκα ότι κανείς δεν θα πιστέψει έναν καταδικασμένο πρώην χρήστη ναρκωτικών ότι ο μηνυόμενος με τις υψηλές γνωριμίες και διασύνδεσεις βρίσκεται σαφώς σε σχέση ισχύος απέναντι μου, ότι εύκολα μπορούσε να με παγιδεύσει και να καταλήξω άδικα στη φυλακή. Νιώθοντας απέναντι του αδυναμία και απελπισία ξέσπασα σε κλάματα, ντύθηκα άρον- άρον και εγκατέλειψε το διαμέρισμα. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Σήμερα συνειδητοποιώ, ότι ήταν μεγάλο το λάθος μου να μην έχω καλέσει επιτόπου την αστυνομία ή να έχω απευθυνθεί αμέσως στην δικαιοσύνη. Όμως την εποχή εκείνη, λόγω της προσωπικής μου αδυναμίας, δεν τόλμησα να ζητήσω την προστασία της πολιτείας”.

Σκευωρία βλέπει ο Δ. Λιγνάδης

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Λιγνάδης, όταν κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης από τις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται, υποστήριξε ότι “τον μηνυτή, όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν τον γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδός ισχυρίζεται, ενώ λόγω του μακρού χρόνου από τα καταγγελλόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος η τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA, παρά μόνο είναι ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου. Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο, καθόσον σύμφωνα με αυτό ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο μεσοδιάστημα αυτόν έχει αναφέρει την γνωριμία μας και την υποτιθέμενη μετάβαση του στο διαμέρισμά μου ως σημαντικό γεγονός στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, όπως επίσης θα ήταν αναμενόμενο να έχει αναφέρει και τον δήθεν ραντεβού που δήθεν δώσαμε για την επόμενη φορά”.

Ο σκηνοθέτης κάνει λόγο για “στρατευμένο μάρτυρα”, ο οποίος “με την προσδοκία χτίσεις οικονομικού οφέλους υπέβαλε σε βάρος μου μία καθολοκληρίαν ψεύτη καταγγελία” ενώ χαρακτηρίζει τη μήνυση ως “μία ιστορία πρόχειρα κατασκευασμένη από τον ίδιο και το δικηγόρο του”. Επαναφέρει δε, την πεποίθηση ότι πρόκειται για μία συνωμοσία σε βάρος του αφού όπως λέει από μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ότι “άτομο με τα στοιχεία του μηνυτή είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την Φ.Κ, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Δ.Μ., ο οποίος ήταν συμφοιτητής μου και είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου Μπιμπίλα, προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, για τον οποίο έχω καταγγείλει και στο απολογητικό μου υπόμνημα ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την σε βάρος μου σκευωρία”.

Τέλος, ο Δημ. Λιγνάδης αναφέρεται σε αντιθέσεις που υποστηρίζει ότι έχει η μήνυση με προηγούμενη συνέντευξη του μηνυτή, και ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με το μηνυτή, προκειμένου – όπως λέει – να αποδειχθεί ότι δεν γνωρίζονται, ότι δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ στην στην οικία του και ότι δεν εκδήλωσε ποτέ την συμπεριφορά που του αποδίδει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα