Μυτιλήνη: Εξέγερση μεταναστών. Χρυσαυγίτες χτύπησαν φοιτήτριες

Μυτιλήνη: Εξέγερση μεταναστών. Χρυσαυγίτες χτύπησαν φοιτήτριες

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, 15 μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν τρεις κοπέλες φοιτήτριες που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση κατοίκων εναντίον του κέντρου φιλοξενίας της Μόριας

Περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του ΙΚΑ Μυτιλήνης για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του Hot Spot στη Μόρια. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων.

Κυριάρχησαν δε συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί η στήριξη της κινητοποιήσεις την αυτοαποκαλούμενη Πατριωτική Κίνηση Λέσβου. Αισθητή είναι η παρουσία ακροδεξιών στην πορεία, με ανάλογου περιεχομένου συνθήματα.

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η συνάντηση της αντιπροσωπείας των διαδηλωτών με το Δήμαρχο φωνάζονταν συνθήματα όπως: “Γαληνέ ξεφτίλα βγάλε τη μαντίλα” καθώς και το: “Βγάλ’ τους από την Μόρια και βαλ’ τους στα βαπόρια”.

Όπως αναφέρει το τοπικό emprosnet.gr, μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν φοιτητές που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση, στην είσοδο της αγοράς κοντά στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Μάλιστα γίνεται λόγος για επίθεση 15 χρυσαυγιτών σε τρεις κοπέλες. Ας σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλεται, η επίθεση κατά των γυναικών έγινε ενώ ήταν στο συμβάν παρόντες άνδρες υπηρεσίας ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν. Μία από τις φοιτήτριες, γνωστή εθελόντρια στο νησί, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Επεισόδια στη Μόρια

Το μεσημέρι της Δευτέρας νέα επεισόδια ξέσπασαν μέσα στο Hot Spot μετά από διαμαρτυρία Παλαιστίνιων προσφύγων. Οι Παλαιστίνιοι προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία αναφέροντας ότι περιμένουν μήνες να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους και δεν έχουν περάσει ούτε από συνέντευξη. Στη συνέχεια άλλοι μετανάστες και πρόσφυγες χτυπούσαν τα κάγκελα φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν για Αθήνα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή. Το Hot Spot της Μόριας εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους. Μεγάλη μερίδα μεταναστών και αλληλέγγυων κατευθύνονται από την Μόρια με πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Ανακοίνωση Χαρ. Αθανασίου

Πριν από λίγο με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου χαιρέτισε τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας δηλώνοντας πως συμπαρίσταται “στον αγνό αγώνα σας για τη διάσωση της Λέσβου μας”. Ο κ. Αθανασίου καταλήγει την ανακοίνωσή του ζητώντας “όχι άλλα Hot Spot στη Λέσβο και άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας από τους μετανάστες”.

(Με πληροφορίες από: emprosnet.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα