Μητσοτάκης για κορονοϊό: Η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί εφησυχασμό

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί εφησυχασμό
O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απομακρύνεται το άνοιγμα της αγοράς από 1η Μαρτίου λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Ζήτησε να τηρούνται “τα μέτρα που ξέρουμε ότι δουλεύουν”

Σε εφησυχασμό λόγω της επιτυχίας στον εμβολιασμό απέδωσε την απότομη άνοδο κρουσμάτων του κορονοϊού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για άρση του lockdown από 1η Μάρτη ακυρώνονται.

Ζήτησε δε από όλους να μην εφησυχάζουν και να τηρούν τα μέτρα που έχει αποδειχθεί ότι δουλεύουν.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός πριν περάσει στην ημερήσια διάταξη του υπουργικού με τρία νομοσχέδια, έκανε μία σύντομη αναφορά στα ζητήματα της πανδημίας

“Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Αισθάνομαι, όμως  ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.”

Ο πρωθυπουργος υπογράμμισε ότι: “Πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν” ,δηλώνοντας ότι γνωρίζει και κατανοεί την κούραση των πολιτών, όμως τόνισε ότι με το όπλο του εμβολιασμού έρχεται το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας.

“Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα