Μονή Πετράκη: Ήθελε να εκδικηθεί ο ιερέας – Από το Internet παρήγγειλε τα δύο μπουκάλια οξύ

Μονή Πετράκη: Ήθελε να εκδικηθεί ο ιερέας – Από το Internet παρήγγειλε τα δύο μπουκάλια οξύ
Επίθεση Ιερέα με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου στην Μονή Πετράκη. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Μόλις άκουσε την αναμενόμενη απόφαση της καθαίρεσής του, ο ιερέας στράφηκε εναντίον των αρχιερέων και τους πέταξε καυστικό υγρό στα πρόσωπα. Δέκα οι τραυματίες. Ανατριχιαστικές μαρτυρίες.

Βίος και Πολιτεία αποδεικνύεται ο 37χρονος πρώην ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον, επτά αρχιερέων, δύο δικηγόρων και ενός αστυφύλακα που τον ακινητοποίησε με την βοήθεια συναδέλφων του από διερχόμενη περιπολία.

Μόλις του ανακοινώθηκε η καθαίρεσή του για τα παραπτώματά του, με βασικό εκείνο της κατοχής ναρκωτικών, για την οποία είχε συλληφθεί το 2018, έχοντας σίγουρο ότι αυτή θα ήταν η κατάληξη, έβγαλε δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και επιτέθηκε σε όλους όσους βρίσκονταν παρόντες στο συνοδικό δικαστήριο.

Ο ίδιος το 2018 είχε συλληφθεί για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης που την είχε τοποθετήσει στα απόκρυφά του, θεωρώντας ότι οι αστυνομικοί δεν θα τον έψαχναν εκεί σε έναν έλεγχο, όμως είχαν την πληροφορία στην Αστυνομία και του έγινε κανονικός έλεγχος.

Πρόσθετα, είχε απασχολήσει στην περιοχή της Βέροιας, που διακονούσε, για την συμπεριφορά του, για οικονομικά παραπτώματα, αλλά και για τους συχνούς τσακωμούς με τους πιστούς. Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, έφτασε στο σημείο ακόμη και συλληφθείς πλέον, να απειλεί τον νέο ιερέα της ενορίας που διακονούσε, ενώ πριν επιτεθεί με το καυστικό υγρό στους αρχιερείς τους φώναζε ότι ήταν «βαλτοί» από τον Βεροίας…

Στους αστυνομικούς παραδέχτηκε πως αυτή του η αντίδραση ήταν ως εκδίκηση, γιατί ένιωσε αδικημένος και πως τα δύο μπουκάλια καυστικού υγρού τα είχε προμηθευτεί μέσω Internet, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τι ακριβώς είναι. Η σύστασή τους θα προκύψει από σχετική ανάλυση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Ο πρώην ιερέας οδηγήθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβε πλέον την υπόθεση και αναμένεται το απόγευμα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από τους μητροπολίτες

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, ο οποίος έχει υποστεί κάποιες βλάβες στο δέρμα, ενώ ευτυχώς απέφυγε τις ζημιές στα μάτια του. Ο μητροπολίτης Άρτας περιέγραψε με λεπτομέρειες τις δραματικές στιγμές που βίωσαν ο ίδιος και οι υπόλοιποι μητροπολίτες, λέγοντας:

“Καθόμασταν οι 7 μητροπολίτες που δικάζαμε στη σειρά, σε απόσταση 1,5 – 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο, στη μεγάλη αίθουσα των συνεδριάσεων λόγω του κορονοϊού για να έχουμε χώρο. Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι η ανάπτυξη ήταν πολύ μεγάλη έπιανε από τη μια άκρη της αίθουσας μέχρι την άλλη. Από κάτω στα έδρανα, απέναντι μας δηλαδή, ήταν από τη μια πλευρά ο πατήρ Σεβαστιανός ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου και από την άλλη πλευρά ο δράστης με τους τρεις λαϊκούς δικηγόρους του. Ο δράστης σηκώθηκε όπως και ο πρόεδρος για να ακούσει την απόφαση από το στόμα του προέδρου. Η απόφαση ήταν ότι δεν γίνεται δεκτή η έφεσή του για τυπικούς λόγους, γιατί ήταν εκπρόθεσμη η αίτηση εφέσεως, άρα ισχύει και εγκρίνεται η πρωτοβάθμια απόφαση καθαιρέσεώς του.

Όταν άκουσε αυτό, όπως στεκόταν όρθιος στο έδρανο, έκανε μια κίνηση προς τα πόδια του, είχε μια τσάντα και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο, το οποίο του δίνω βάρος όπως το είδα γύρω στα δύο λίτρα, έκανε και μια ερώτηση, αν την απόφαση την πήραμε καθ’ υπαγόρευσιν του μητροπολίτη του αγίου Βεροίας και έβγαλε το μπουκάλι. Το κράταγε με τα δύο χέρια και έκανε ημικυκλικές κινήσεις, και ράντιζε όλο το προεδρείο όλο το δικαστήριο. Φοράγαμε μάσκες, φοράγαμε ράσα, φοράγαμε πάνω καλίμαυχα το μόνο μέρος που ήταν κενό ήταν το μέτωπο και τα μάτια. Όταν είδα την κίνηση νόμιζα ότι ήθελε να μας προσβάλει, λέγοντας ότι θέλουμε άγιασμα όταν όμως είδα ότι το υγρό που έβγαζε γινόταν κόκκινο πάνω στο ράσο κατάλαβα ότι ήταν καυστικό υγρό. Είχαν αρχίσει να με τσούζουν τα μάτια μου έβαλα το αριστερό μου μαζί με το ράσο για προφύλαξη, και αρχίζω να τρέχω έξω από τη μεγάλη αίθουσα να πάω στο νιπτήρα δίπλα να ρίξω νερό στο πρόσωπό, μου ο ίδιος συνέχιζε, παρότι εγώ έπαψα πλέον να βλέπω, γιατί δε μπορούσα, θα ήταν σα να πήγαινα να αυτοκτονήσω.

Μόλις έριξα μπόλικο νερό στο πρόσωπό μου και αμέσως πήγα με τον οδηγό του υπηρεσιακού στον Ευαγγελισμό και παρότι δεν εφημερεύανε με κοίταξαν μού είπαν ότι δεν κινδυνεύω, έβαλαν μια αλοιφή και με έστειλαν στο ΚΑΤ για να κάνει έλεγχο πλαστικός χειρουργός. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου ότι θα συμβεί αυτό στο συνοδικό δικαστήριο”.

Στις “φρικιαστικές στιγμές”, όπως τις περιέγραψε, που έζησαν αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος:

“Ήταν τρομερό αυτό που ζήσαμε. Ο ιερέας δεν δέχθηκε την καθαίρεσή του και γι’ αυτό αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Και μόνο που τον βλέπεις καταλαβαίνεις. Καθόμασταν απ’ έξω και άνοιξε η πόρτα, βγήκαν οι ιερείς σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει κανένας αν δεν φορούσε ράσα. Εδώ και το καλυμμαύχι που είναι σκληρό, είχε τρυπήσει”.

Παράλληλα, ο τέως δικηγόρος του δράστη, Γιώργος Τζίγκας, προχώρησε σε μια εξίσου ανατριχιαστική μαρτυρία, περιγράφοντας το περιστατικό ως εξής:

“Κάποια στιγμή αμφισβήτησε ένα νομικό ζήτημα που είχε τεθεί από την έδρα, νόμιζε ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη, σηκώθηκε όρθιος, και ευγενέστατα ζήτησε το λόγο, ρώτησε τον προεδρεύοντα αν η έδρα είναι μιλημένη από το μητροπολίτη Βεροίας, και εμείς εκπλαγήκαμε λέμε τώρα πού το πάει. Του απάντησε η έδρα προφανώς και όχι. Επανέλαβε το ερώτημα λίγο πιο έντονα, ‘αν σας έχει μιλήσει ο Βεροίας πάλι η έδρα απήντησε αρνητικά, και στα καλά καθούμενα τον βλέπεις να ανοίγει μια τσάντα και έβγαλε δυο μπουκάλια με καυστικό υγρό, δε μιλάμε για μπουκαλάκια μιλάμε για τουλάχιστον δίλιτρα, καταφέρθηκε εναντίον των μητροπολιτών, και άρχισε να τους ρίχνει το καυστικό υγρό και μετά το υγρό περιφερόταν παντού άρχισε να το ραντίζει σαν αγιασμό.

Οι μητροπολίτες προσπάθησαν να κρυφτούν, πέσανε κάτω, υπήρχαν πάρα πολλά αίματα στην αίθουσα. Στα πρώτα δευτερόλεπτα νόμιζα ότι έριχνε νερό, θεώρησα ότι απλά ήθελε να τους βρέξει και ήθελα να τον συγκρατήσω κι εγώ, μέχρι να καταλάβω τι γίνεται. Φωνάζαμε όλοι να σταματήσει, ήταν τόσο γρήγορο το συμβάν ο χρόνος που εκτυλίχθηκε.

“Κατάλαβα ότι πρόκειται για καυστικό υγρό όταν ακούμπησε και το δικό μου χέρι. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Μεταβήκαμε μετά στις τουαλέτες να πλυθούμε. Τους σώσανε τα ράσα τους και εμάς τους δικηγόρους τα κοστούμια μας επειδή ήταν μακριά ρούχα (…) φανταστείτε ότι το δικό μου κοστούμι καταστράφηκε ολοσχερώς μόνο και μόνο από την επαφή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα