Μονή Πετράκη: Για ναρκωτικά είχε συλληφθεί ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες – “Το αγόρασα από το διαδίκτυο”

Μονή Πετράκη: Για ναρκωτικά είχε συλληφθεί ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες – “Το αγόρασα από το διαδίκτυο”
Από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι μητροπολίτες. EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ιερέας που τραυμάτισε με καυστικό υγρό 7 αρχιερείς και 3 πολίτες, είχε συλληφθεί το 2018 να κρύβει στα ράσα του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για την βίαιη συμπεριφορά του.

Επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος 7 αρχιερέων σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη, με δράστη τον 37χρονο ιερέα Θ. Κ., καταγόμενο από χωριό των Σερρών, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2018 είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης. Την στιγμή της επίθεσης γινόταν συνοδικό δικαστήριο στην Μονή Πετράκη με ερώτημα τον αποσχηματισμό του εν λόγω ιερέα, ο οποίος μόλις άκουσε την απόφαση της καθαίρεσής του στράφηκε εναντίον των αρχιερέων και τους πέταξε καυστικό υγρό στα πρόσωπα.

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: “Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν”, ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Παλαιότερα, κατά τη σύλληψή του από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ο εν λόγω ιερέας είχε κρύψει στα ράσα του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Σε εκείνη την υπόθεση, του είχε απαγγελθεί κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ereportaz.gr.

Είναι γνωστός για τη συμπεριφορά και τη δράση του, όπως αναφέρεται, στους τοπικούς ενημερωτικούς ιστότοπους της Βέροιας. Είχε αλλάξει ενορίες, ενώ πρωταγωνίστησε και σε επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 31 Μαΐου 2015 στο προαύλιο του ναού μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Δείτε βίντεο από το επεισόδιο:

Σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικήματα οικονομικής φύσεως και όχι μόνο. Το διάστημα εκείνο διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αρέσκονταν να δέχεται και να φιλοξενεί νεαρά αγόρια, ως «ποίμνιο», όπως αναφέρει το verianet.gr.

Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μοναδικό στο οποίο στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει. Πριν από αυτό είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να χειροδικήσει σε βάρος μίας γυναίκας. Στα πρωτοφανή επεισόδια, του Μαΐου του 2015 χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση δύο περιπολικών.

Την επομένη των επεισοδίων, «οπλισμένος» με ένα καδρόνι, επιχείρησε να επιτεθεί σε μεσήλικη γυναίκα. Πήγε έξω από το σπίτι της και φώναζε να βγει έξω χρησιμοποιώντας ακατανόμαστες εκφράσεις. Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του και συνελήφθη.

Δεν προσδιορίστηκε ημερομηνία εκδίκασης της σε βάρος του μήνυσης και ο καταγόμενος από χωριό των Σερρών ιερέας, μετά τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, τέθηκε σε «διαθεσιμότητα».

Κατά την αποχώρησή του από το σπίτι όπου διέμενε, το οποίο ανήκε στην ενορία, «σήκωσε» κυριολεκτικά τα πάντα, αφαιρώντας όλον το οικιακό εξοπλισμό. Μάλιστα την τελευταία στιγμή σώθηκαν λίγα πράγματα καθώς ο πρόεδρος της Κοινότητας πρόλαβε και άλλαξε τις κλειδαριές.

Διαπιστώθηκε ότι ετοιμαζόταν να πάρει μέσα από την εκκλησία, ακόμη και το λάδι που προοριζόταν για τις καντήλες, καθώς είχε πακετάρει τα δοχεία.

Στο διάστημα που είχε τεθεί σε αργία, σύμφωνα με πληροφορίες, εθεάθη να παίζει ζουρνά σε πανηγύρι σε χωριό των Σερρών.

Μετά από επίμονες παρακλήσεις, ύστερα από αρκετό διάστημα, τοποθετήθηκε ιερέας σε χωριό της περιοχής Αλεξάνδρειας. Εκεί φέρεται ότι συνέχισε να κάνει τα ίδια που έκανε και στην προηγούμενη ενορία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα