Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος: 24ωρη απεργία στις 15 Φεβρουαρίου

Διαβάζεται σε 2'
Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος
Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος EUROKINISSI

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη (15/02) οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Με κεντρική διεκδίκηση την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και την επαναλειτουργία του κέντρου υγείας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αλλά και την τήρηση του πλάνου εξόφλησης των εργαζομένων από συγκεκριμένη επιχείρηση, το συνδικάτο κατεργασίας ξύλου και ναυπηγοξυλουργών νομού Πειραιά – Αττικής και νήσων, πραγματοποιεί 24ωρη απεργία την Πέμπτη (15/02) και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 11πμ.

Επίσης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, ημέρα της αποφράδας επετείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Το πλαίσιο και στις δύο απεργιακές δραστηριότητες, είναι το ακόλουθο: «Απαιτούμε αυξήσεις, δουλειά με δικαιώματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους

Ζητάμε:

  1. Αύξηση 12% στα μεικτά ημερομίσθια σε όλες τις ειδικότητες
  2. Διπλασιασμός των ημερών αποζημίωσης από την επιχείρηση για την άδεια λόγω εργατικού ατυχήματος από 25 σε 50 ημέρες.
  3. Υποχρεωτικός εφοδιασμός ανά επιχείρηση ενός αυτόματου απινιδωτή και υποχρεωτική ύπαρξη του στο πλοίο και γενικότερα στον χώρο που εκτελούνται εργασίες.
  4. Καθιέρωση ρητά της πόστας ανά ειδικότητα με έναν τεχνίτη και τον βοηθό του.
  5. Υποχρεωτικό διάλειμμα 15λεπτων ανά ώρα σε αμμοβολή , ικριώματα και στον καθαρισμό μοτέρ ,ηλεκτρομηχανών με electroclean.
  6. Ένταξη των ειδικοτήτων υπαλλήλων Γραφείου και λοιπού προσωπικού, των επιχειρήσεων του κλάδου στην ΣΣΕ, στην κατηγορία του ανειδίκευτου εργαζόμενου.
  7. Αποζημίωση 100% επι των αποδοχών για εκτός έδρας εργασίες (από 25%).
  8. Χορήγηση ΜΑΠ ειδικά για τις εργασίες κοπής διαμόρφωσης μονταρίσματος σε αλουμίνιο, καθώς και αντίστοιχη εγκατάσταση εξαερισμού του χώρου και περισυλλογής των ρινισμάτων με βάση τα σύγχρονα μέσα προστασίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα