Ναύπλιο: Μαθητές έβγαλαν τα θρανία στην αυλή για να κάνουν μάθημα τηρώντας τις αποστάσεις

Ναύπλιο: Μαθητές έβγαλαν τα θρανία στην αυλή για να κάνουν μάθημα τηρώντας τις αποστάσεις
ANT1 TV

Προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός μέσα στην σχολική αίθουσα και να τηρηθούν οι αποστάσεις που επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, μαθητές και δασκάλα δημοτικού σχολείου αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα στην αυλή.

Άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα (11/1) νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, με οδηγίες για ανοιχτά παράθυρα και διαφορετικές εισόδους και εξόδους των μαθητών διαφορετικών τάξεων.

Εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες που έρχονται από Δημοτικό του Αγίου Ανδριανού στον Δήμο Ναυπλιέων, όπου δάσκαλοι έβγαλαν τους μαθητές στο προαύλιο για μάθημα.

Αυτό συνέβη διότι η εν λόγω σχολική αίθουσα είναι 15 τ.μ. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος είναι 15, ενώ αθροιστικά μαζί με την δασκάλα είναι 16 άτομα. “Έτσι λοιπόν αποφάσισαν για να μην υπάρξει συνωστισμός να κάνουν μάθημα έξω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται γιατί έχουμε Γενάρη. Από αύριο θα αρχίσει να έχει κρύο και ενδεχομένως και βροχή” εξηγεί το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας, Α. Ντέμος, τόνισε σε παρέμβασή του ότι πρόκειται για χρόνιες ελλείψεις για τις οποίες δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, παρά τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα