Σχολεία: Πίσω στα θρανία με ανοιχτά παράθυρα και διαφορετικές εξόδους

Σχολεία: Πίσω στα θρανία με ανοιχτά παράθυρα και διαφορετικές εξόδους
NEWS 24/7

Επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία οι μαθητές του Δημοτικού, με τις νέες συνθήκες που όρισε το Υπουργείο Παιδείας. Ανοιχτά τα παράθυρα για δέκα λεπτά και είσοδος και έξοδος από διαφορετικές πόρτες όπου είναι εφικτό.

Ήδη από τις 7 το πρωί άρχισαν να φτάνουν στα σχολεία οι μαθητές που επιστρέφουν από σήμερα, Δευτέρα (11/1), σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα στα δημοτικά, οι μαθητές του ολοήμερου ήταν αυτοί που έφτασαν από νωρίς, ενώ περίπου στις 08:00, τα προαύλια των σχολικών κτιρίων γέμισαν ξανά μετά από δύο μήνες.

Στα σχολεία που υπάρχει η δυνατότητα, η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται από διαφορετικές εισόδους, ανάλογα την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής. Στο 6ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας, όπου βρέθηκε το News 24/7, ο διευθυντής του σχολείου ανακοίνωσε πως δεν θα γίνεται η πρωινή προσευχή και ανακοινώσεις στο προαύλιο, αφού μόλις χτυπάει το κουδούνι οι μαθητές θα ανεβαίνουν στις τάξεις τους.

NEWS 24/7

Έγινε παράκληση στους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους και να φεύγουν, χωρίς να συνωστίζονται οι ίδιοι έξω από το σχολείο, ενώ τους ζητήθηκε να ντύνουν τα παιδιά τους ζεστά, παρά το γεγονός πως μετά το άνοιγμα των παραθύρων θα λειτουργεί η θέρμανση.

NEWS 24/7

Τέλος, στο συγκεκριμένο σχολείο, έχει τοποθετηθεί μηχάνημα για την θερμομέτρηση των μαθητών, κάτι που δεν συμβαίνει σε όλα τα σχολεία αλλά μόνο όπου έχει ληφθεί σχετική πρωτοβουλία από τους δήμους.

Όσον αφορά στις αίθουσες, φυσικά οι μαθητές φορούσαν τις μάσκες τους, όπως και σε όλους τους χώρους του σχολείου, ενώ στην αρχή του μαθήματος τα παράθυρα παρέμειναν ανοιχτά για τα πρώτα λεπτά.

Πάντως και σήμερα όπως και παλαιότερα, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, οι γονείς να παραμένουν για ώρα έξω από το σχολείο, αφού παρέδωσαν τα παιδιά τους.

NEWS 24/7

Τα μέτρα

Για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής ισχύουν εν πολλοίς τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έτσι, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν στην αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα