Ναυάγιο στην Πύλο: Κατασχέθηκαν τα κινητά Λιμενικών που επιχείρησαν στο σημείο της τραγωδίας

Διαβάζεται σε 2'
Λιμενικό, Πύλος
Σκάφος του Λιμενικού που επιχείρησε στο σημείο της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου INTIME NEWS

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε στην Πύλο, με τις Αρχές να κατάσχουν τα κινητά τηλέφωνα των 13 στελεχών του Λιμενικού που επιχείρησαν στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας.

Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος του Λιμενικού σκάφους, που επιχείρησε στο σημείο που έλαβε χώρα το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, ύστερα από εντολή του Ναυτοδικείου, καθώς η έρευνα για τις αιτίες της τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα κινητά των 13 στελεχών του Λιμενικού παραδόθηκαν στο Λιμεναρχείο Χανίων και αναμένεται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το NEWS 24/7, τα στίγματα στον χάρτη αποκάλυψαν πριν από μερικούς μήνες ότι, το αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε δεν είχε “σταθερή πορεία και ταχύτητα” προς την Ιταλία, όπως ήταν η επίσημη εκδοχή του Λιμενικού.

Αντίθετα, το αλιευτικό σκάφος παρέμεινε στο ίδιο σημείο ανοιχτά της Πύλου για 11 ώρες, πριν βυθιστεί. Έπλεε ακυβέρνητο, επομένως βρισκόταν καταφανώς σε κίνδυνο, όπως έγραψε στο σχετικό ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του NEWS 24/7, Κώστας Κουκουμάκας.

Το αλιευτικό φέρεται να μετακινήθηκε μόλις 3,3 ναυτικά μίλια, από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης που δίνεται το πρώτο σήμα έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε βυθίστηκε. Τα παραπάνω προέκυψαν από τουλάχιστον πέντε στίγματα, όπως αναφέρονται στη δικογραφία που συνέταξε το Λιμεναρχείο της Καλαμάτας και επεξεργάστηκε το NEWS24/7. Δύο επιπλέον στίγματα για τη θέση του αλιευτικού υπάρχουν στα δεδομένα της οργάνωσης Alarm Phone που είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους στο σκάφος. Στο χρονολόγιο, που είναι αποκαλυπτικό, σημειώνεται η αντίστοιχη πηγή ενημέρωσης για κάθε αναφορά.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα