Νέα Υόρκη: Ανοίγει ξανά το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης μετά από πέντε μήνες

Νέα Υόρκη: Ανοίγει ξανά το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης μετά από πέντε μήνες
Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. ASSOCIATED PRESS

Στις 27 Αυγούστου θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, μετά απο πέντε μήνες που παρέμεινε κλειστό λόγω κορονοϊού.

Μετά το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (MET) στη Νέα Υόρκη και το μουσείο Γουίτνεϊ, ήρθε η σειρά χθες, Δευτέρα, και του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) να ανακοινώσει ότι ανοίγει και πάλι για το κοινό από τις 27 Αυγούστου, μία ακόμη ένδειξη ότι η μεγαλούπολη των ΗΠΑ επιστρέφει σιγά σιγά στους κανονικούς της ρυθμούς έπειτα από πέντε μήνες παράλυσης λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή του το MoMA, που είχε κλείσει για τέσσερις μήνες και το 2019 για ανακαίνιση, ανέφερε ότι θα είναι ανοικτό μόνο για όσους έχουν κάνει διαδικτυακή κράτηση κάθε Παρασκευή από τις 21 Αυγούστου και μετά και για προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 27 του μήνα.

Τον πρώτο μήνα η είσοδος στο μουσείο θα είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθούν οι κανόνες λειτουργίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο για όλα τα μουσεία και τις γκαλερί της πολιτείας, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο Κουόμο διευκρίνισε ότι από τις 24 Αυγούστου μπορούν να επαναλειτουργήσουν μουσεία και γκαλερί στην πολιτεία αυτή, όμως μόνο στο 25% της χωρητικότητάς τους.

Το Met και το Γουίτνεϊ έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για το κοινό στις 29 Αυγούστου και τις 3 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει υιοθετήσει μια στρατηγική πολύ σταδιακού ανοίγματος μετά το lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη λόγω της επιδημίας covid-19.

Μετά τους περισσότερους από 23.600 νεκρούς που καταγράφηκαν μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης, κυρίως την περίοδο Μαρτίου- Απριλίου, η πολιτεία της Νέας Υόρκης και ο κυβερνήτης της Κουόμο παρουσιάζονται ως υποδείγματα στον έλεγχο της ασθένειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα