Νέα Μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα – Διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Νέα Μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα – Διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο
Κόσμος με μάσκες κάνει βόλτα στην Ερμού εν μεσω Lockdown AP

Προσαρμογές στα μέτρα περιορισμού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Τι αλλάζει

Νέο “μείγμα” μέτρων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Από την Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο (πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων) με την χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως τρεις ώρες συνολικά ανά ημέρα. Θα υπάρχει η δυνατότητα αγορών με ραντεβού, είτε εντός είτε εκτός καταστημάτων (click away).

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο(ανά τρία άτομα ή ανά οικογένεια) για προσωπική άσκηση, δηλαδή με τον Κωδικό 6.

Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί η επανέναρξη των σχολείων και η επαναλειτουργεία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο υφυπουργός, προοπτική για το ενδεχόμενο έναρξης σχολείων είναι η 12η Απριλίου με την χρήση self-test.

Σκοπός των νέων ρυθμίσεων, όπως τόνισε, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες για ορισμένες περιορισμένες επιπλέον δραστηριότητες, αναγνωρίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν χαλαρότητα αλλά και την ψυχική κόπωση που έχει επέλθει, τονίζοντας την αναγκαιότητα για μέτρα όπως η χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού και η τήρηση των αποστάσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα