Νέα Σμύρνη: Κατά πάρκου αναψυχής σκύλων στρέφονται δημότες

Νέα Σμύρνη: Κατά πάρκου αναψυχής σκύλων στρέφονται δημότες
Πάρκο στη Νέα Σμύρνη (ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι το πάρκο θα οδηγήσει σε υψηλή ηχορύπανση από τα γαυγίσματα των σκύλων.

“Λουκέτο” στο πάρκο αναψυχής σκύλων δεσποζόμενων, που κατασκεύασε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, επιχειρούν να βάλουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συνολικά 19 πολίτες ζητούν την κατάργηση του πάρκου, το οποίο θα βρίσκεται μέσα σε ελεύθερο  χώρου πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής και σε έκταση 1.130 τ.μ., που θα είναι περιφραγμένο με ειδικές κατασκευής για να γυμναστούν τα ζώα συντροφιάς.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και ο χώρος έχει δηλωθεί στην διεύθυνση Πολίτικης Προστασίας ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού, και για αυτό δεν θα πρέπει να είναι περιφραγμένος.

Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να κάνουν λόγο για “υψηλή ηχορύπανση” από τα γαυγίσματα των σκυλιών, που ξεπερνούν τα προβλεπόμενα ανεκτά όρια σε αστικό επίπεδο, ενώ επισημαίνουν ότι παραβιάζεται το δικαίωμα στην υγεία και στην ισότητα των πολιτών. Υποστηρίζουν δε, πως η απόφαση του Δήμου θα πρέπει να ακυρωθεί καθώς ήδη έχει διαταχθεί η σφράγισή του από τον Ιανουάριο, καθώς δεν προβλέπεται στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο η χρήση πάρκου σκύλων, ενώ μετά από αυτοψία, κρίθηκαν αυθαίρετες οι κατασκευές των εγκαταστάσεων  που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, το πάρκο σκύλων είναι κοντά τα σπίτια τους, ενώ λειτουργούν δυο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα δημοτικό   κολυμβητήριο και πρόκειται να ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα