Νέα Ζηλανδία: Εθελοντές διέσωσαν δεκάδες φάλαινες

Νέα Ζηλανδία: Εθελοντές διέσωσαν δεκάδες φάλαινες
Εθελοντές προσπαθούν να βοηθήσουν φάλαινες στη Νέα Ζηλανδία AP

Μια ομάδα 50 εθελοντών, βοήθησε 28 φάλαινες- πιλότους, να κολυμπήσουν ελεύθερα και πάλι, αφού είχαν αναποδογυρίσει κοντά σε μια παραλία της Νέας Ζηλανδίας.

Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών διέσωσε 28 φάλαινες πιλότους, οι οποίες είχαν αναποδογυρίσει κοντά σε μια ακτή της Νέας Ζηλανδίας. Δυστυχώς, ακόμη 15 φάλαινες είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους όταν έφθασαν οι εθελοντές.

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται πολύ συχνά στην περιοχή του Farewell Spit, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη ο λόγος έλξης των θαλάσσιων ζώων. Όπως αναφέρει το BBC Οι εθελοντές είχαν βοηθήσει ήδη 40 φάλαινες την Δευτέρα, οι οποίες είχαν βρεθεί πολύ κοντά στην ακτή και δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν πίσω στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Daren Grover, γενικό διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισμού διάσωσης για ζώα Project Jonah, οι ίδιες φάλαινες επέστρεψαν την επόμενη μέρα στην ακτή και βρέθηκαν αναποδογυρισμένες. Οι 50 εθελοντές έσπευσαν και πάλι αν τις βοηθήσουν όμως, δυστυχώς ορισμένες είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Οι παραλίες της περιοχής, ελέγχονται σχεδόν καθημερινά προκειμένου να βοηθήσουν τα ζώα να κολυμπήσουν και πάλι με ασφάλεια πίσω στην ανοιχτή θάλασσα.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί τουλάχιστον 10 φάλαινες ακινητοποιημένες τα τελευταία χρόνια. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν το Φεβρουάριο του 2017, όταν σχεδόν 700 από τα θηλαστικά είχαν βρεθεί στην ακτή, με αποτέλεσμα 250 θανάτους.

Οι φάλαινες πιλότοι δεν θεωρούνται ζώα υπό εξαφάνιση, όμως δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός του πληθυσμού τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα