Νεκρά παιδιά στη Πάτρα: Κεταμίνη βρέθηκε στη Τζωρτζίνα

Νεκρά παιδιά στη Πάτρα: Κεταμίνη βρέθηκε στη Τζωρτζίνα
INTIME

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό η ουσία. Αποκλείονται γονιδιακά προβλήματα.

Νέες εξελίξεις προκύπτουν με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα μετά τα στοιχεία που ήρθαν στο φως. Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει εντοπιστεί μία ουσία που δεν χορηγήθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Λίγη ώρα αργότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής ενώ σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως αποκάλυψε στο Live News του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους. “Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ουσία κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τη πλευρά των γιατρών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους, λέγοντας “ποτέ”.

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη.

Τη Τρίτη, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Το επίσημο πόρισμα της εξέτασης αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το MEGA, αρχικά εξετάστηκε αν υπάρχουν γονίδια που μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα. Συνολικά εξετάστηκαν σχεδόν 1.000 γονίδια και το πόρισμα του Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στα παιδιά, κάτι που αναμένεται να είναι καθοριστικό για την υπόθεση των θανάτων των τριών νεκρών παιδιών.

INTIME

 

Η τοξικολογική εξέταση – Τι αποκάλυψε νωρίτερα ο Πέτρος Κουσουλός

Το εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον τοξικολόγο, Νίκο Ράϊκο έχει επιστρέψει εδώ και ημέρες τα αποτελέσματα του ποσοτικού ελέγχου της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιανη ο οποίος καλείται να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση και να παραδώσει πλέον την έκθεση του, με σαφή αιτία θανάτου, στο Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού η ουσία-αίνιγμα (αναισθητικη-κατασταλτική εδώ) η οποία έχει ανευρεθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα με αποτέλεσμα να ζητηθεί ο επανέλεγχος από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, είναι φαρμακευτική και δεν μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί εύκολα από φαρμακείο αλλά από άλλα εξειδικευμένα καταστήματα.

Δεν έχει καμία σχέση με το σχήμα το οποίο χορηγούνταν στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε η Τζωρτζίνα εξαιτίας της τετραπληγίας την οποία αντιμετώπιζε εξαιτίας της πρώτης ανακοπής που υπέστη αιφνιδίως στις 11 Απριλίου 2021 και οφείλεται -όπως όλα δείχνουν- σε ασφυξία.

Οι ερευνητές της υπόθεσης πλέον καλούνται να βρουν ποιος και γιατί προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη ουσία, εάν χορηγήθηκε από γιατρό η νοσηλευτικό προσωπικό η κάποιον τρίτο. Την ίδια στιγμή ο ιατροδικαστής, κ. Σωτήρης Μπουζιάνης καλείται πλέον να εξηγήσει εάν η χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας ακόμη και σε υπέρμετρη δόση μπορεί να επιφέρει θάνατο ή επέδρασε μαζί με το φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η Τζωρτζίνα και προκάλεσε το δυστυχές συμβάν στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Σάλος στον ιατρικό κόσμο από τη διαρροή του φακέλου της Τζωρτζίνας

Δέκτης εντόνων παραπόνων από θεράποντες ιατρούς για τη διαρροή στοιχείων του ιατρικού φακέλου της 9χρονης Τζωρτζίνας έγινε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου.

Η κ. Μαστοράκου μάλιστα μετά τα έντονα παράπονα που έχουν αναστατώσει την ιατρική κοινότητα της Πάτρας νωρίτερα προχώρησε και σε μία ανάρτηση στο facebook για το θέμα επισημαίνοντας: “Αδιανόητο! Στοιχεία απόρρητου ιατρικού φακέλου και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χωρίς την κατάλληλη ιατρική ερμηνεία σε δημόσια θέα, δεν επιτρέπονται! Παραβίαση αρχής, δεοντολογίας και έλλειψη σεβασμού στο ιατρικό έργο και στα δικαιώματα των ασθενών”.

Μιλώντας στο thebest.gr η κ. Μαστοράκου αναφέρει: “Έλαβα γνώση για διαρροή λεπτομερειών ιατρικού φακέλου παιδιού που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου”, προσθέτοντας πως “αυτό καταρχήν είναι παράβαση της νομοθεσίας περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και δευτερευόντως δεν μπορεί να ερμηνεύει ο καθένας, πέρα από τους θεράποντες ιατρούς”.

Η κ. Μαστοράκου μάλιστα αναφέρει πως έγινε δέκτης παραπόνων από τους θεράποτες ιατρούς για το γεγονός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν έφυγαν μέσα απο το νοσοκομείο του Ρίου, γεγονός που έχει προκαλέσει εντάσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς οι γιατροί ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει.

Θυμίζουμε πως το εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον έλληνα τοξικολογο, Νίκο Ράϊκο έχει επιστρέψει εδώ και ημερες τα αποτελέσματα του ποσοτικού ελέγχου της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιανη ο οποίος καλείται να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση και να παραδώσει πλέον την έκθεση του, με σαφή αιτία θανάτου, στο Ανθρωποκτονιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα