Νεκρή σε χωράφι βρέθηκε η 43χρονη που είχε εξαφανιστεί στο Ηράκλειο
Διαβάζεται σε 4'
Τραγική είναι η κατάληξη στην υπόθεση εξαφάνισης της 43χρονης από τις Δάφνες Ηρακλείου, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε χωράφι την Τετάρτη (22/4)
- 22 Απριλίου 2026 17:38
Νεκρή σε χωράφι βρέθηκε η 43χρονη που είχε εξαφανιστεί από τις Δαφνές Ηρακλείου, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο. Η 43χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στο πίσω κάθισμα, το οποίο εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
Στο σημείο βρίσκονται ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έχει αποκλειστεί, ενώ έχει ενημερωθεί και αναμένεται να φτάσει και ιατροδικαστής.
Ο πρώην σύντροφος της 43χρονης είχε κληθεί για κατάθεση
Η τραγική αυτή εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της 43χρονης μητέρας τριών παιδιών, Ελευθερίας Γιακουμάκη, έρχεται μετά τον θάνατο του 39χρονου πρώην συντρόφου της.
Οι Αρχές στο Ηράκλειο Κρήτης είναι πεπεισμένες πως δεν ήταν τυχαία και συμπτωματική η επιλογή της αυτοχειρίας του 39χρονου και πως ίσως ήταν ο μόνος που ήξερε πού βρίσκεται, χωρίς όμως να αφήσει πίσω του σημείωμα, δίνοντας απαντήσεις έστω στους οικείους της γυναίκας που αγωνιούν.
Ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης Ελευθερίας Γιακουμάκη είχε κληθεί να καταθέσει, αφέθηκε ελεύθερος μετά από πολύωρη κατάθεση και χθες (21/4) βρέθηκε νεκρός, ενώ στο μεταξύ είχε κληθεί να εμφανιστεί εκ νέου στην Ασφάλεια Ηρακλείου για νέα συμπληρωματική κατάθεση, καθώς στην αρχική του κατάθεση οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει πολλά κενά και είχαν αναπάντητα ερωτηματικά.
Μάλιστα, για κάποιες αμυχές που είχε στο πρόσωπο είχε ισχυριστεί πως είχαν προκληθεί από πρόσφατο ατύχημα με το μηχανάκι του.
Χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε νεκρός, σχεδόν έξω από μία εκκλησία έξω από το χωριό του, στον Προφήτη Ηλία και όπως όλα δείχνουν αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα.
Κάμερες και το τελευταίο στίγμα τοποθετούν την αγνοούμενη γυναίκα στην ορεινή και δύσβατη περιοχή των Αρχάνων, όπου από τα στοιχεία προκύπτει πως οδήγησε μόνη της για να φτάσει έως εκεί.
Σύμφωνα με συγγενείς, είχαν έναν μάλλον έντονο χωρισμό πριν περίπου δύο μήνες, έκτοτε όμως η γυναίκα δεν είχε δεχθεί ενοχλήσεις από τον συγκεκριμένο άντρα και πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε προχωρήσει την ζωή του. Από τις Αρχές αναμένεται και βούλευμα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, μήπως εκεί κρύβονται απαντήσεις που οι αστυνομικοί αναζητούν για την τύχη της αγνοούμενης γυναίκας.
Στην ευρύτερη περιοχή που γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης είχαν βρεθεί κάποια αντικείμενα, τα οποία εξετάζεται αν ανήκαν στον αυτόχειρα πρώην σύντροφό της, κάτι αρκετά πιθανό και αν όντως εξακριβωθεί αυτό, μοιραία θα κατευθύνει σε έναν βαθμό τις έρευνες στην συγκεκριμένη περιοχή.
Το χρονικό της εξαφάνισης της 43χρονης
Η 43χρονη, μητέρα τριών παιδιών που εξαφανίστηκε την περασμένη Κυριακή, έφυγε από το σπίτι της στις Δαφνές αφήνοντας ένα σημείωμα όπου έγραφε «φεύγω και θα επιστρέψω σε λίγο», ωστόσο έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου εξέπεμψε από την κεραία στην κορυφή του Γιούχτα, η οποία καλύπτει μια μεγάλη ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων. Η επιχείρηση εντοπισμού από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην ορεινή και αγροτική ζώνη, με την ανησυχία για την τύχη της γυναίκας να κορυφώνεται μετά τη σημερινή τραγική εξέλιξη.
Οι αστυνομικοί κινούνται πλέον σε δύο βασικούς άξονες: αφενός να διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου του άνδρα και αφετέρου να εντοπίσουν τη γυναίκα, με την αγωνία να κορυφώνεται για την τύχη της. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς εξετάζονται νέα στοιχεία, όπως δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, στην προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις για την τύχη της 43χρονης.