Νεκρός αστυνομικός στον Ασπρόπυργο: Οι συνομιλίες στον ασύρματο μετά την καταδίωξη

Διαβάζεται σε 3'
Ομάδα ΔΙΑΣ (φωτογραφία αρχείου)
Ομάδα ΔΙΑΣ (φωτογραφία αρχείου) eurokinissi

Συγκλονιστικές είναι οι συνομιλίες των αστυνομικών από την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένας 29χρονος αστυνομικός να χάσει τη ζωή του.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι εκκλήσεις των ενστόλων, που καλούσαν σε βοήθεια για τους συναδέλφους τους, αμέσως μετά την καταδίωξη κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 29χρονος ειδικός φρουρός.

Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος ένστολος έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο ατύχημα, με εμπλοκή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο. Οι δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ επέβαιναν στη μηχανή που συγκρούστηκε με το περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οι διάλογοι:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας συνάδελφος να διαβιβάσει ψύχραιμα για την κατάσταση των συναδέλφων και το σημείο το ακριβές.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Από … θέλουμε να έρθει το ασθενοφόρο από ρεύμα προς Αθήνα μετά την λίμνη Κουμουνδούρου, μετά τη λίμνη Κουμουνδούρου πάνω στην στροφή.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη, έχουν ενημερωθεί, έχουν ενημερωθεί στην Αθηνών – Κορίνθου, ορθόν;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ορθόν. Στην Αθηνών – Κορίνθου. Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονιστεί.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη, ελήφθη. Ενημερώνουμε… ενημερώνουμε τώρα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Παράκληση σύντομα ένας σταθμός (περιπολικό) στο ρεύμα για Αθήνα, στην Αθηνών, στο ύψος που βρισκόμαστε. Παράκληση.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας σταθμός… Να το ενισχύσει. Πού είστε.. πού ακριβώς;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το ύψος του τροχαίου παράκληση, στο ρεύμα για Αθήνα, ένας σταθμός για να κόψει. Έχουμε τον συνάδελφο στο οδόστρωμα, παράκληση.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας σταθμός στη λίμνη Κουμουνδούρου να ενισχύσει, να κόψει την εθνική. Υπάρχει συνάδελφος στο οδόστρωμα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Έχουμε φύγει από τη δεύτερη καταδίωξη και πάμε εμείς για εκεί. Το ‘χουμε.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη, ελήφθη, ρεύμα προς Αθήνα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Κέντρο, ο ένας συνάδελφος είναι πίσω από το περιπολικό και… Παράκληση ασθενοφόρο όσο πιο γρήγορα…

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έχουν ενημερωθεί.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο να τον μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο, Κέντρο.

Πώς έγινε η καταδίωξη

Αρχικά, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για απόπειρα κλοπής σταθμευμένου αυτοκινήτου στη Νίκαια.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, στη θέα των οποίων οι αλλοδαποί που έκλεβαν το αυτοκίνητο διέφυγαν, ο ένας με το όχημα με το οποίο είχαν πάει στο σημείο και ο άλλος με το κλεμμένο.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στον Ασπρόπυργο. Στο ύψος της Λίμνης Κουμουνδούρου ο προπομπός δράστης κατάφερε να στρίψει και να διαφύγει, ο 20χρονος συνεργός του όμως -που οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο- συνέχισε την πορεία του, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν να τον καταδιώκουν.

Κάποια στιγμή, ο δράστης επιχείρησε απότομη αλλαγής κατεύθυνσης με επικίνδυνο ελιγμό, προσέκρουσε και ακινητοποιήθηκε στο τοιχίο. Ο αστυνομικός που οδηγούσε το περιπολικό που ακολουθούσε από κοντά, πάτησε απότομα φρένο για να αποφύγει το όχημα του δράση.

Η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ δεν πρόλαβε όμως να φρενάρει, με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από το περιπολικό με σφοδρότητα και να τραυματιστούν πολύ σοβαρά και οι δύο αστυνομικοί.

Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου και οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα μετά, ο 29χρονος αστυνομικός και οδηγός της υπηρεσιακής μοτοσικλέτας κατέληξε.

Ο 32χρονος συνάδελφός του που είναι επίσης σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου έχει διασωληνωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα