Νέο “Κωσταλέξι” στη Ρόδο: 31χρονη διεμφυλική ζούσε 10 χρόνια “φυλακισμένη” σε τρώγλη

Νέο “Κωσταλέξι” στη Ρόδο: 31χρονη διεμφυλική ζούσε 10 χρόνια “φυλακισμένη” σε τρώγλη
shutterstock

Σοκαριστική υπόθεση που θυμίζει "Κωσταλέξι" ήρθε στο φως. Αφορά 31χρονη διεμφυλική που ζούσε κυριολεκτικά έγκλειστη για τουλάχιστον 10 χρόνια, σε χωριό της Ρόδου. Βρέθηκε σε σπίτι χωρίς παράθυρα, ενώ έχει προβλήματα υγείας.

Ένα απίστευτο δράμα, με πρωταγωνίστρια μια 31χρονη διεμφυλική γυναίκα που ζούσε την τελευταία 10ετία απομονωμένη και κλεισμένη σε μια τρώγλη στην Ρόδο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η 31χρονη, βρέθηκε σε ένα “μολυσμένο” και επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι από αστυνομικούς που επενέβησαν σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, ώστε να της παρέχονται εφ’ εξής τα στοιχειώδη.

Πρόκειται για ένα σπίτι χωρίς παράθυρα, σε κεντρικό σημείο δημοτικής ενότητας της ανατολικής πλευράς του νησιού, όπου δεν αποδεχόταν επισκέψεις ανθρώπων, ούτε καν συγγενών.

Προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου, αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας, που ζούσε με τους ηλικιωμένους γονείς της, σύμφωνα με την dimokratiki.

Οι σκηνές που καταγράφησαν μέχρι να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση για την μεταφορά της στο νοσοκομείο δεν περιγράφονται εύκολα. Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια.

Φέρεται πως η 31χρονη έχει εισπράξει στην πορεία της ζωής της και κυρίως στα σχολικά χρόνια απαξίωση και βίωσε από νωρίς τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της.

Λόγω κατάθλιψης, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκοπεί οριστικά από τον κοινωνικό περίγυρο, μην έχοντας υποστήριξη από τους γονείς της που πρόταξαν την ντροπή απέναντι στην τοπική κοινωνία, σε σχέση με την υγεία της.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα