Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: “Δεν έχουμε απομονωμένο χώρο για περιστατικά κορονοϊού” καταγγέλουν οι γιατροί

Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: “Δεν έχουμε απομονωμένο χώρο για περιστατικά κορονοϊού” καταγγέλουν οι γιατροί
Συγκέντρωση εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας - Πρόνοιας, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020. Eurokinissi

Θετικό κρούσμα κορονοϊού νοσηλεύτηκε σε πεντάκλινο καρδιολογικό θάλαμο και οι γιατροί διαμαρτύρονται με απόγνωση τόσο για τις εργασιακές συνθήκες, όσο και για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών τους. Κινητοποιήσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την χώρα.

Κατά την διάρκεια κινητοποίησης των εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, υποδομών και για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη από την έναρξη της κρίσης της πανδημίας.

Το πρωί υπήρξε θετικό κρούσμα ασθενή με κορονοϊό που αναγκαστικά, λόγω έλλειψης χωρητικότητας νοσηλεύτηκε σε πεντάκλινο καρδιολογικό θάλαμο. “Όλος ο θάλαμος μπήκε σε καραντίνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το προσωπικό που ήρθε σε επαφή όμως, δεν μπαίνει σε καραντίνα γιατί δεν έχουμε να το αλλάξουμε. Διότι εδώ και 10 μήνες παρακαλάμε να πάρουμε νοσηλευτικό προσωπικό και σήμερα έχουμε λιγότερο από ότι τον Ιανουάριο” είπε η Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Σοφία Χατζίδου.

“Αφήνουμε τους εργαζόμενους χωρίς την δυνατότητα καραντίνας, εκθέτουμε τα σπίτια τους, τις ζωές τους και φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι στο όνομα της πανδημίας θα πρέπει να θυσιαστούν;” συνεχίζει.

Ο προέδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, εξηγεί ότι λόγω έλλειψης προσωπικού δεν τηρείται κανένας κανόνας ασφαλείας και “το προσωπικό που λειτουργεί στα χειρουργεία πηγαίνει επίσης στα περιστατικά COVID-19 γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό. Χρησιμοποιούν το ίδιο ασανσέρ, στην ίδια μονάδα, στον ίδιο χώρο διασωληνώνονται τα περιστατικά καρδιολογικού και κορονοϊού

Στο νοσοκομείο Λαϊκό οι γιατροί απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στη νοσοκομειακή μονάδα με τις ελλείψεις προσωπικού και τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. “Κλείσαμε την ορυλά κλινική, την οφθαλμολογική κλινική, την μαιευτική κλινική, υποβαθμίσαμε την ορθοπεδική κλινική. Δεν μπορεί το Λαϊκό νοσοκομείο που είναι πυλώνας της εφημερίας να γίνει νοσοκομείο της μιας νόσου” εξηγεί ο Πρόεδρος εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ζητούν περισσότερες προσλήψεις, περισσότερα τεχνολογικά μέσα και περισσότερα μέσα προστασίας κατά του κορονοϊού. “Οι κλίνες εντατικής θεραπείας ήταν 10, αυτές που μετατράπηκαν από κανονικές σε covid και καλύφθηκαν σε ένα 24ωρο” αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων, κύριος Τζελέπης.

Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς έχει κληθεί να παρέχει υπηρεσίες covid χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες δυνατότητες. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα πολλά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και τις κτιριακές ελλείψεις καθώς και τις ελλείψεις προσωπικού που υφίστανται.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα