Ο 27χρονος περιγράφει πώς σώθηκε – “Δεν ήταν θαύμα, ήταν κομάντο”, λέει ο πατέρας του

Ο 27χρονος περιγράφει πώς σώθηκε – “Δεν ήταν θαύμα, ήταν κομάντο”, λέει ο πατέρας του

Τους διασώστες που έψαχναν για τον γιο του επί 48 ώρες ευχαρίστησε ο πατέρας του 27χρονου που εντοπίστηκε σώος μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Το πώς σώθηκε περιγράφει στις κάμερες ο Γιάννης Τσιλιχράνος.

Ο 27χρονος, που αγνοείτο στην Εύβοια, από τα ξημερώματα της Κυριακής, απεγκλωβίστηκε ζωντανός, από πυροσβέστες. Ο νεαρός, εντοπίστηκε εξαντλημένος, σε σημείο δίπλα από ποταμό, μεταξύ του Προκοπίου και του Μαντουδίου, έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Τις πρώτες του δηλώσεις λίγες ώρες μετά την διάσωσή του έκανε 27χρονος Γιάννης Τσιλιχράνος. Ο Γιάννης δήλωσε πως στην αρχή φοβήθηκε για την ζωή του στην συνέχεια όμως σκέφτηκε πως δεν θα πήγαινε από ποτάμι.

Επίσης περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που έζησε.

“Δεν ανησύχησα γιατί ήξερα πως είχα να κάνω με κομάντο” δήλωσε άλλωστε χαμογελώντας και ο πατέρας του 27χρονου που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου στην Εύβοια.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε το πρωί και μετά από επιχείρηση της Π.Υ. μεταφέρθηκε, περισσότερο για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Εκεί ο πατέρας του μίλησε στους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του 27χρονου, αλλά και τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων μιλά στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο διοικητής της Π.Υ. στη Στερεά Ελλάδα Νίκος Σπαής.

“Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός” τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Ο 27χρονος παρέμεινε για πάνω από 24 ώρες στην άκρη του ποταμού, μέχρι να εκτονωθούν τα φαινόμενα και να πέσουν τα νερά. Εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής καλά στην υγεία του, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν κοντά του. Όταν ο κάτοικος της περιοχής εντόπισε την ύπαρξη ανθρώπου ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που απεγκλώβισε τον 27χρονο που στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Όπως αναφέρει το Lamia Report, το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του και στο άκουσμα του ευχάριστου αυτού νέου η χαρά του ήταν απερίγραπτη.

Μετά τον εντοπισμό του 27χρονου, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό ζευγαριού που επίσης αγνοείται από το Σάββατο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα