Ο Λεωνίδας Τοπιντζής και μια πράξη αγάπης για τις αδέσποτες γάτες που πρέπει να έχει συνέχεια

Διαβάζεται σε 4'
Ο Λεωνίδας Τοπιντζής και μια πράξη αγάπης για τις αδέσποτες γάτες που πρέπει να έχει συνέχεια

Φιλόζωος πολίτης χάρισε ξύλινα σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ευχόμαστε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι.

Μια υπέροχη πρωτοβουλία για τα αδέσποτα γατάκια της περιοχής έλαβε χώρα στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την υπογραφή του Λεωνίδα Τοπιντζή.

Τον Λεωνίδα Τοπιντζή τον έχουμε γνωρίσει από τη μουσική του, καθώς αποτέλεσε ένα τεράστιο κεφάλαιο για την μουσική βιομηχανία της χώρας.

Τώρα όμως βλέπουμε και μια άλλη του πτυχή, αυτή της προσφοράς στα πλάσματα εκείνα που έχουν περισσότερο ανάγκη. Άλλωστε η φιλοζωΐα είναι πολιτισμός και ανθρωπιά.

Η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία μάθαμε από την σελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του πρόσφατου Δελτίου Τύπου που εξέδωσε, έλαβε σάρκα και οστά έπειτα από τη δωρεά του φιλόζωου πολίτη του Δήμου, Λεωνίδα Τοπιντζή, ο οποίος διέθεσε έξι πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες με μικρές αποικίες τα οποία στη συνέχεια τοποθέτησε ο Δήμος σε επιλεγμένα σημεία.

Οι λεπτομέρειες της κατασκευής, η επιλογή των σημείων τοποθέτησης και η τοποθέτησή τους έγιναν σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαμιχαήλ, την εντεταλμένη υπάλληλο του Δήμου Τίνα Κασιδόκωστα και την αρμόδια για τα αδέσποτα ειδική σύμβουλο Έλενα Κρομυδά Μανιάτη, οι οποίοι παρέλαβαν την δωρεά για λογαριασμό του Δήμου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η στάση απέναντι στους αδύναμους, δείχνει τον πολιτισμό της εποχής που διανύουμε. Και δεν υπάρχουν πιο αδύναμα πλάσματα σε μια κοινωνία, από τα αδέσποτα ζώα. Δεν έχουν φωνή ή μάλλον, δεν μπαίνουμε στον κόπο να αποκωδικοποιήσουμε όσα εκφράζουν. Αναζητούν καταφύγιο από το κρύο και την βροχή ψάχνουν για τροφή μέσα σε κάδους απορριμμάτων ή περιμένουν σε κάποια είσοδο. Όλα αυτά τα ζώα, προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα μη φιλικό περιβάλλον. Η προστασία και η φροντίδα τους, είναι όχι μόνο επιλογή για τον ίδιο, αλλά συνειφασμένη απόλυτα με την καθημερινότητα του.

Πριν λίγες μέρες, ο Λεωνίδας Τοπιντζής τιμήθηκε από τις φιλοζωϊκές οργανώσεις των 3Β, ως αναγνώριση του έργου και της πολύτιμης προσφοράς του στα αδεσποτάκια της πόλης. Ευχόμαστε το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

“Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ως βασική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την φροντίδα για τα αδέσποτα σκυλιά και γάτες της περιοχής. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς πόρους και υλοποιεί πληθώρα δράσων. Σε συνέχεια της εκπόνησης επιχειρησιακού προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έχει προχωρήσει και σε δράσεις που σκοπό έχουν την ευζωία και την προστασία τους. Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετήθηκαν 6 καλαίσθητα ξύλινα σπιτάκια σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, που θα φιλοξενούν αδέσποτες γατούλες. Η προμήθεια έγινε δωρεάν από τον πολίτη φιλόζωο, κύριο Λεωνίδα Τοπιντζή, τον οποίο η Δημοτική Αρχή συγχαίρει για την πρωτοβουλία του.

Η επιλογή της κατασκευής, η επιλογή των σημείων τοποθέτησης και η τοποθέτηση τους, έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαμιχαήλ, την εντεταλμένη υπάλληλο του Δήμου Τίνα Κασιδόκωστα και την αρμόδια ειδική σύμβουλο Έλενα Κρομυδά Μανιάτη, οι οποίοι παρέλαβαν την δωρεά για λογαριασμό του Δήμου”.

Tα σπιτάκια τοποθετήθηκαν:

– Στο Παιδικά Χωριό SOS

– Στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης

– Στο ΠΙΚΠΑ Βούλας

– Στη Βουλιαγμένη, στο πάρκινγκ «Ακτή»

– Στη Βάρκιζα, στο πάρκο Πανδώρας & Δάφνης

– Στο Πανόραμα Βούλας

Η συγκεκριμένη χορηγία είναι η τρίτη κατά σειρά που λαμβάνει, όπως αναφέρει, ο Δήμος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα