Οι διάλογοι και τα βίντεο που “καίνε” τη μεγάλη σπείρα που έκλεβε στα ΜΜΜ

Διαβάζεται σε 6'
Αστυνομικοί σε σκηνή εγκλήματος (φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικοί(φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά. Βίντεο από την παρακολούθησή τους από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών που εξάρθρωσε την πολυμελή οργάνωση.

Αποτέλεσμα μίας πολύμηνης και μεγάλης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη χρήση φυσικών και τεχνικών παρακουληθήσεων, ήταν η εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από έξι συμμορίες με διαφορετικούς ρόλους, τα μέλη των οποίων, λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Οι έξι συμμορίες – υποομάδες, δρώντας συνεπικουρικά, διέπρατταν κλοπές από τουρίστες και πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τουριστικές περιοχές καθώς και από οχήματα, ενώ διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ανάμεσά τους και ο «πιστολέρο» που αναζητείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της παρέας τριών νεαρών από την Κρήτη, τον περασμένο Δεκέμβριο στο Γκάζι. Μέλη της σπείρας ήταν υπεύθυνοι και για την πρόσφατη δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα.

Για την αποδόμηση των συμμοριών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Απριλίου, ειδική επιχειρησιακή δράση, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 50 άτομα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και όπλα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμη 187 μέλη, 6 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας εξ’ αυτών έχει εκδοθεί σε Αρχές της αλλοδαπής.

Τα μέλη της συμμορίας εμπλέκονται στη διακίνηση άνω των 16,5 κιλών κάνναβης, 1,5 κιλού κοκαΐνης και έτερων ναρκωτικών, με συνολικά 4.187 συναλλαγές ουσιών, σε περισσότερες από 480 κλοπές από τουρίστες και πολίτες, εντός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος και 120 κλοπές από το εσωτερικό αυτοκινήτων, διαθέτοντας το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων και διακίνηση περισσότερων από 1.500 παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κάθε εγκληματική υποομάδα είχε ειδικευμένο πεδίο δράσης και συγκεκριμένα δύο υποομάδες δραστηριοποιούνταν στις κλοπές σε Μ.Μ.Μ. και σε τουριστικά μέρη, μια υποομάδα στη διακίνηση ναρκωτικών, μια υποομάδα στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, μια υποομάδα στις κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. ενώ τα μέλη μιας υποομάδας είχαν ρόλο κλεπταποδόχων.

Βίντεο – ντοκουμέντο με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης

Οι διάλογοι που τους “καίνε”

Σε μερικές μόνο από τις συνομιλίες που κατάφερε η Ασφάλεια να καταγράψει, ακούγονται δύο μέλη της σπείρας των «πορτοφολάδων» να δηλώνουν την προτίμησή στην «πράσινη γραμμή» του ΜΕΤΡΟ και όχι στην «μπλε» στην οποία μάλιστα συναντούν και ανταγωνιστές και επιθυμούν να αποφύγουν την σύγκρουση μαζί τους.

Παρατίθεται απόσπασμα της συνομιλίας: 

Μέλος 1: Καλά! Πάρτε με τηλέφωνο! Έλα ρε αδελφέ γιατί δεν… δεν θα κάτσω έτσι σε αυτό το στιλ. Δεν θα πάω πια στη μπλε, όχι, όχι…!

Μέλος 2: Όχι ρε, τι στο διάολο! Τι κάνουμε κάτω; Δεν κάνουμε φράγκο! Έτσι πάνω στη πράσινη κάνουμε λεφτά.

Μέλος 1: Όχι, δεν πάω πια στη μπλε! Τέλος, τελείωσα με αυτή την μπλε, όχι! Γιατί θα έχω και μπλεξίματα με τους Αλβανούς στο τέλος και ούτε κάνω λεφτά!

Μέλος 2: Και θα μπλέξουμε και με τους Αλβανούς!

Σε μία άλλη συνομιλία, δύο μέλη της ίδια σπείρας συζητούν για την εγκληματική τους δραστηριότητα. Ο ένας αναφέρεται στις έξι κλοπές που διέπραξε στις 9 Ιουλίου 2023, με άλλους δύο, δηλώνοντας απογοητευμένος, διότι συνολικά και από τις έξι κλοπές αποκόμισε περίπου το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ έκαστος. Αντιθέτως η ημέρα εξελίχθηκε καλά  για την άλλη ομάδα της σπείρας, οι οποίοι όπως αναφέρει κατάφεραν να συγκεντρώσουν «μερικές εκατοντάδες ο καθένας». Ο ίδιος αναφέρεται στις ημέρες του Πάσχα, όπου από τις διαπραχθείσες κλοπές εκείνων των ημερών αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των περίπου 25.000 ευρώ.

Ενδεικτικά παρατίθεται απόσπασμα της συνομιλίας:

Μέλος 1: Κουνηθήκατε καθόλου;

Μέλος 2: Πήραμε μερικές εκατοντάδες ο καθένας!

Μέλος 1: Τι;

Μέλος 2: Πήραμε μερικές εκατοντάδες ο καθένας!

Μέλος 1: Καλώς!

Μέλος 2: Έτσι από κομμάτια, μαζεμένα

Μέλος 1: Αυτά είναι, τι θέλεις; Μια μέρα εσείς, μια μέρα εμείς, αυτά είναι!

Μέλος 2: Ρε G…. τι να σου πω;

Μέλος 1: Βγαίνω αύριο με τον R….. έχω ασφαλισμένες πέντε – έξι εκατοντάδες!

Μέλος 2: Άκου!

Μέλος 1: Με αυτόν τα έχω ασφαλισμένα! Αυτός αν θα έβγαινε κάθε μέρα για να κλέβει, αυτός θα ήταν άνθρωπος για 15.000-20.000 το μήνα ρε, είσαι τρελός;!! Ρε στο πως κλέβει και τι, τι τύχη μπορεί να έχει, δεν έχω δει ξανά!

Μέλος 2: Ναι!

Μέλος 1: Τυχερός ρε αδελφέ, τυχερός, δεν στο είπα, φέτος πριν το Πάσχα πήραμε, μια εβδομάδα πριν, τέσσερις – πέντε μέρες πριν το Πάσχα πήραμε 25.000 να φάω το στόμα σου, είχα ένα τόσο χαρούμενο Πάσχα!

Οι συνομιλίες της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Αποκαλυπτικές είναι και οι συνομιλίες μελών για την διακίνηση ναρκωτικών, απ’ όπου προκύπτουν οι οδηγίες που αντήλλασσαν και οι παραγγελίες που δέχονταν:

Μέλος 1: Θα σε στείλω λίγο κάπου στα Πατήσια να πας κάτι δικά σου

Μέλος 2: Σε αυτόν εκεί που θα σε στείλω κανονικά θα του τα δώσεις με τέτοιο, εφτά γκού θα θέλει με 70 λεκ

Μέλος 1: Πόσα θέλει;

Μέλος 2: Εφτά γκου

Μέλος 1: Τελικά δεν θέλει εφτά, θέλει δώδεκα

Μέλος 2: Θέλει δώδεκα;

Μέλος 1: Ναι

Μέλος 2: 120 λεκ για πάρτη σου.

Σε μία άλλη συνομιλία αρχηγικό μέλος συνομιλεί με άλλο μέλος και του κάνει παρατήρηση, διότι δεν έχει τελειώσει εγκαίρως όλες τις προπαρασκευαστικές πράξεις για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών και ότι άγνωστος πελάτης είναι στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης και αναμένει για αγοράσει ναρκωτικά με το μέλος να αποκρίνεται ότι θα μεταβεί άμεσα στο σημείο. Εν συνεχεία το αρχηγικό μέλος δίνει εντολή στον ίδιο να μεταβεί στην περιοχή της Κυψέλης επί της οδού Σταυρόπουλου για να πουλήσει σε άγνωστη γυναίκα με καταγωγή από Ρουμανία, άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες ναρκωτικές ουσίες θα προέρχονται από το αποθεματικό του ίδιου:

Αρχηγικό μέλος: Που είσαι ρε φίλε;

Μέλος: Τώρα κατεβαίνω από Κυψέλη

Αρχηγικό μέλος: Ακόμα δεν τον έχεις φτιάξει αυτόν;

Μέλος: Γιατί; Έχει φτάσει;

Αρχηγικό μέλος: Έχει φτάσει, περιμένει εκεί ρε φίλε. Αφού σου είπα είκοσι λεπτά ρε φίλε

Μέλος: Εντάξει έλα τώρα πάω ρε.

Αρχηγικό μέλος: Πήγαινε και Σταυροπούλου 9 μετά, εκεί στη Ρουμάνα

Αρχηγικό μέλος: Να της δώσεις τα δικά σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα