Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά για ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας του ΕΣΥ σε μοριακούς ελέγχους

Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά για ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας του ΕΣΥ σε μοριακούς ελέγχους

O Όμιλος ΕΛΠΕ παρέδωσε άλλους 2 υπερσύγχρονους μοριακούς αναλυτές του οίκου “Fluidigm” οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα εξέτασης συνολικά έως και 12.000 χιλιάδων δειγμάτων, σε ημερήσια βάση.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ανταποκρίνεται, σε πραγματικό χρόνο, στις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Με πλήρη αντίληψη της ύψιστης σημασίας που έχει η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της νόσου για τον αποτελεσματικό περιορισμό της εξάπλωσής της, ο Όμιλος παρέδωσε άλλους 2 υπερσύγχρονους μοριακούς αναλυτές του οίκου “Fluidigm” (Η.Π.Α.) στα Π. Γ. Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Οι νέοι αναλυτές έχουν τη δυνατότητα εξέτασης συνολικά έως και 12.000 χιλιάδων δειγμάτων, σε ημερήσια βάση. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ προχωρά και σε δωρεά προς τα δύο νοσοκομειακά ιδρύματα 50.000 νέων αντιδραστηρίων, συμβατών με τους εν λόγω μοριακούς αναλυτές, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη επάρκεια για τη διενέργεια σημαντικών ελέγχων τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται δραστικά η δυναμικότητά του ΕΣΥ στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, μέσω των συνεχόμενων τεστ του πληθυσμού.

Οι υπερσύγχρονοι μοριακοί αναλυτές της Fluidigm, μίας καινοτόμου εταιρείας που παρέχει εργαλεία βιοτεχνολογίας αιχμής, αποτελούν ένα ευέλικτο σύστημα τεχνολογίας Real-time PCR υψηλής παραγωγικότητας, με μεγάλο εύρος εφαρμογών μοριακής βιολογίας και γονιδιωματικής (DNA, RNA, miRNA, και πρωτεϊνες), χάρη στο οποίο θα μπορεί να πραγματοποιείται ανάλυση χιλιάδων δειγμάτων σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, ο μοριακός αναλυτής Fluidigm BioMark HD system μπορεί να αξιοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα αναγκαίων εργαστηριακών ελέγχων, όπως διαγνωστικά πρωτόκολλα, ερευνητικές εφαρμογές, συστηματικές εξετάσεις, γονιδιακή και πρωτεϊνική έκφραση, digital PCR, ανάλυση μονοκυττάρων, κ.α., ενώ χρησιμοποιεί την πατενταρισμένη τεχνολογία integrated fluidic circuit (IFC) της Fluidigm. Ο μοριακός αναλυτής Advanta Dx SARS-CoV-2 RT-PCR Assay, αποτελεί ένα πλήρες κιτ μοριακής ποιοτικής ανίχνευσης του ιού SARS-CoV2, με τη χρήση της τεχνολογίας Real-time PCR με μικρορευστικά σε δείγματα σιέλου, δίχως να απαιτείται διαδικασία εκχύλισης νουκλεϊκών οξέων (ιικό RNA).

JOANNA SKIFTOU


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε στο πλαίσιο της νέας δωρεάς: «Μέσα από το συνεχιζόμενο πρόγραμμα στήριξης του ΕΣΥ, ενισχύουμε σταθερά την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση λόγω της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε τη σημασία των διαγνωστικών ελέγχων και επικεντρώσαμε τις προσπάθειές μας σε αυτή την κατεύθυνση. Αξιοποιώντας το διεθνές κύρος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κατορθώσαμε να οργανώσουμε και να εξασφαλίσουμε εγκαίρως την προμήθεια σύγχρονων μοριακών αναλυτών και διαγνωστικών τεστ και, μάλιστα, πριν ακόμη κυκλοφορήσουν στην αγορά, καθώς βρίσκονταν στο τελικό στάδιο έγκρισης από την αρμόδια Αμερικανική Υπηρεσία Ελέγχων και Τροφίμων (FDA).

Μέχρι σήμερα, έχουμε προσφέρει και πάνω από 90.000 τεστ ταχείας διάγνωσης, κυρίως στις περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης – όπου η πληθυσμιακή συγκέντρωση συνεπάγεται και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων – αλλά και σε νησιά, στηρίζοντας έμπρακτα και τον τουρισμό. Με στοχευμένες ενέργειες και σε συντονισμό με τα αρμόδια Υπουργεία και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, ο Όμιλός μας έχει συμβάλλει σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό στη διεύρυνση των ελέγχων του πληθυσμού, ωστόσο δεν σταματούμε εδώ. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε συστηματικά την Πολιτεία και τις δομές δημόσιας υγείας και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, με αυτοδέσμευση και αλληλεγγύη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα