Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΠΕ: Καταγγελίες για απολύσεις στην ITAL GAS

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΠΕ: Καταγγελίες για απολύσεις στην ITAL GAS
ΕΛΠΕ INTIME

Σε καταγγελία απολύσεων που "έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από την ITAL GAS" προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Με εργαλείο τον τελευταίο εργασιακό νόμο με βάση όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, “οι εργοδότες δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις και κατακρεουργώντας τις συλλογικές συμβάσεις”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε μάρτυρες σε μια πολιτική που εφαρμόζεται στον κλάδο του Αερίου και των Πετρελαιοειδών, όπου ασκείται με τον πιο άγριο τρόπο μια πολιτική διώξεων, απολύσεων και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Όπως αναφέρει: «Με εργαλείο τον τελευταίο εργασιακό νόμο (νόμος Χατζηδάκη) οι εργοδότες δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις και κατακρεουργώντας τις συλλογικές συμβάσεις.

Καταγγέλλουμε ευθέως τις απολύσεις που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από την ITAL GAS (εταιρεία του Ιταλικού Δημοσίου), που λειτουργούν ως αποικιοκράτες στον τομέα του Αερίου στη χώρα μας, καθώς επίσης και τις μεθοδεύσεις των Ιταλών ιδιοκτητών της Petrogaz όπου καταστρατηγούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις στο Υγραέριο, επιβάλλοντας μισθούς πείνας, φέροντας σε ανέχεια τους εργαζόμενους της Εταιρείας. Τελικά οι Ιταλοί «επενδυτές» που αγόρασαν το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου από τις εταιρείες του Κλάδου του Αερίου (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ Υποδομών, Petrogaz) και θα βοηθούσαν στην περαιτέρω ανάπτυξη των Εταιρειών, αποδείχθηκαν «ξυπόλητοι πρίγκηπες».

Επίσης στιγματίζουμε και καταγγέλλουμε την ολιγωρία και την πολύμηνη καθυστέρηση του δικαστικού συστήματος της χώρας, όπου κρατάει σε «ομηρία» τους εργαζόμενους της KAVALA OIL καταδικάζοντάς τους στην ανεργία και την αβεβαιότητα.

Καλούμε την ΠΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ασκώντας πιέσεις στη δικαστική εξουσία και τους εργοδότες μέσω του ΣΕΒ, δίνοντας Συνέντευξη Τύπου αναδεικνύοντας τα προβλήματα αλλά και κηρύσσοντας πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, στέλνοντας μήνυμα προς τους εμπλεκόμενους αλλά και προς πάσα κατεύθυνση. Επίσης προτείνουμε τη διοργάνωση Συλλαλητηρίου του Κλάδου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα