Οπαδική βία: Κατάλογος 200 προσώπων υψηλού κινδύνου στη Δικαιοσύνη

Διαβάζεται σε 2'
Οπαδική βία
Οπαδοί σε γήπεδο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ονόματα που φτάνουν μέχρι και στην εποχή Φιλόπουλου περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 200 ονομάτων που προσκόμισαν στη Δικαιοσύνη οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης.

Πληθώρα στοιχείων για πρόσωπα και γεγονότα που φτάνουν ακόμη και μέχρι την εποχής της δολοφονίας του Μιχ. Φιλόπουλου το 2007 στην Παιανία σε ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, περιλαμβάνονται στο φάκελο που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει περιληφθεί ολόκληρος κατάλογος με περισσότερα από 200 ονόματα προσώπων, τα οποία θεωρούνται χούλιγκανς από τις αρχές και φέρονται να έχουν διαπράξει εγκληματικές ενέργειες όχι μόνο το 2023 αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, εντός του ογκωδέστατος φακέλου βρίσκονται και διάφορες υποθέσεις οπαδικής βίας, διαφόρων ομάδων που έλαβαν χώρα σε όλη την επικράτεια, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να διαβιβαστούν και πρόσθετα στοιχεία στη Δικαιοσύνη.

“Yπάρχουν πρόσωπα, που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης. Μάλιστα, η επιλογή τους φέρεται πως έγινε με βάσει των πληροφοριών και στοιχείων που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να θεωρούνται «πρόσωπα υψηλού κινδύνου».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν περιλαμβάνονται και εγκληματικές δραστηριότητες εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Παράλληλα, καταγράφονται και περιστατικά βίας σε βάρος διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Δείτε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ του Lab για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα