Παρέλαση στα Τρίκαλα – Οικογένεια Πλακιά: “Πού πατάς κόρνα; Στη μάνα τη χαροκαμένη;”

Διαβάζεται σε 2'
Ένταση στην παρέλαση στα Τρίκαλα με την οικογένεια Πλακιά να καταγγέλλει έλλειψη σεβασμού
Ένταση στην παρέλαση στα Τρίκαλα με την οικογένεια Πλακιά να καταγγέλλει έλλειψη σεβασμού EUROKINISSI

Δηλώσεις, μετά την ένταση που προκλήθηκε στην παρέλαση των Τρικάλων, έκαναν ο Νίκος και η Σοφία Πλακιά, γονείς αδικοχαμένων παιδιών στο δυστύχημα των Τεμπών.

Από ένταση «σημαδεύτηκε» η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα, με την οικογένεια Πλακιά -που έχασε τα τρία της κορίτσια στο δυστύχημα των Τεμπών– να αντιδρά με αποδοκιμασίες και να καταγγέλλει έλλειψη σεβασμού από τους ενστόλους.

Λίγο μετά την παρέλαση, ο Νίκος Πλακιάς (ένας εκ των γονέων των αδικοχαμένων παιδιών), ο οποίος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις μαζί με τους Δημήτρη και Σοφία Πλακιά απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, δήλωσε πως «δεν περιμέναμε τέτοια, να κορνάρει η Πυροσβεστική μπροστά στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών».

«Ποια, η Πυροσβεστική; Τα παιδιά, τα δικά μας, καιγόντουσαν και κανείς δεν πήγε να τα βγάλει» επισήμανε και συνέχισε: «Πού πατάς κόρνα; Στη μάνα τη χαροκαμένη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το συμβάν «ύστατη ντροπή» και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν τον αγώνα που δίνουν. Τόνισε, δε, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν από τους επισήμους που παρευρέθηκαν στην παρέλαση, εκτός της κ. Παπακώστα, η οποία ήταν απούσα μετά την έκκληση που είχαν κάνει.

Η στιγμή της έντασης

Υπενθυμίζεται πως ένταση προκλήθηκε όταν υψηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού Στρατού ξεκίνησαν τη διαδικασία για την απόδοση τιμών προς την εξέδρα των επισήμων. Αυτό ήταν κάτι που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών, καθώς και το γεγονός ότι νωρίτερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κόρναραν μπροστά από την εξέδρα.

Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σοφία Πλακιά: «Έχασα παιδί, πόσο κοστίζει η ζωή του; Να μου δώσει κανείς τον τιμοκατάλογο»

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η Σοφία Πλακιά, μητέρα θύματος των Τεμπών, αναφέροντας ότι την ίδια στιγμή που πολλοί από τους μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση δεν χαιρέτησαν τους επισήμους ως είθισται, ένας από τους Πυροσβέστες κόρναρε την ώρα που περνούσε από μπροστά τους.

«Πέρασε όλη η νεολαία και δεν γύρισε κανείς να κοιτάξει, γιατί δεν υπάρχει λόγος, το είδαμε στα πρόσωπα των παιδιών. Όταν όμως περνάει ολόκληρη η ΣΜΥ και Πυροσβεστική και προσεύχεται μπροστά τους, που πάμε;» τόνισε η κ. Πλακιά στην ιστοσελίδα trikalanews.gr, και συνέχισε:

«Δεν αντέχεις, δεν κρατιέσαι, ο πολιτισμός και το “έλα, πάμε και όπου βγει” μας έφεραν εδώ. Γι’ αυτό είμαστε αγανακτισμένοι. «Έχασα παιδί, πόσο κοστίζει η ζωή του; Να μου δώσει κανείς τον τιμοκατάλογο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα