Ιράκ: Δολοφόνησαν σταρ του TikTok έξω από το σπίτι της

Διαβάζεται σε 2'
Ομ Φαχάντ
Ομ Φαχάντ PRINTSCREEN TikTok

Μέσα στο αυτοκίνητό της και μάλιστα, έξω από το σπίτι της στο Ιράκ, δολοφόνησαν τη δημοφιλή σταρ του TikTok, Ομ Φαχάντ.

Νεκρή από πυρά αγνώστων έπεσε η γνωστή Tiktoker Ομ Φαχάντ, καθώς δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στη Βαγδάτη, στο Ιράκ.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ένας άνδρας με μοτοσικλέτα πυροβόλησε την Tiktoker ενώ εκείνη βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή Ζαγουνά την Παρασκευή.

Ο δράστης φέρεται να προσποιήθηκε πως έκανε παράδοση φαγητού πριν πυροβολήσει την Ομ Φαχάντ.

Η Ομ Φαχάντ έγινε γνωστή για τα βίντεο που ανέβαζε στο TikTok, που την έδειχναν να χορεύει με ιρακινή μουσική φορώντας στενά ρούχα. Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, δικαστήριο την καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση επειδή ανέβασε «βίντεο που περιείχαν άσεμνο λόγο που υπονομεύει τη σεμνότητα και τη δημόσια ηθική».

@om.fahd9 معليكم بلكفشهًً 😜🤣🤣🤣🐆🐆🐆😡 ♬ الصوت الأصلي – om.fahd9

Η κυβέρνηση ξεκίνησε  εκστρατεία το 2023 για να «καθαρίσει» τα social media όπως είπε, από περιεχόμενο που παραβιάζει τα ιρακινά «ήθη και παραδόσεις». Συγκροτήθηκε μια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για να εξετάσει το TikTok, το YouTube και άλλες πλατφόρμες με βίντεο που θα μπορούσαν να κριθούν ως προσβλητικά. Από τότε έχουν συλληφθεί αρκετοί influencers, σύμφωνα με τις αρχές.

Παρά τα χρόνια πολέμου και θρησκευτικών συγκρούσεων που ξεκίνησαν από την εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών το 2003 για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, το Ιράκ έχει επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Οι πολιτικές ελευθερίες ωστόσο για τις γυναίκες, τις σεξουαλικές μειονότητες και άλλες ομάδες, παραμένουν περιορισμένες στη συντηρητική ιρακινή κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα