ΗΠΑ: Πάνω από 100 προσαγωγές φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών σε πανεπιστήμιο της Βοστώνης

Διαβάζεται σε 2'
Κατάληψη σε πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ κατά του πολέμου στη Γάζα
Κατάληψη σε πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ κατά του πολέμου στη Γάζα (AP Photo/Ted Shaffrey)

Σε μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα στην πανεπιστημιούπολη της Βοστώνης προχώρησαν οι Αρχές στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή περίπου 100 ατόμων μεταξύ φιλοπαλαιστινιακών διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Northeastern University.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι προσαγωγές ήταν μια απάντηση στη χρήση αντισημιτικών ύβρεων από την πλευρά των διαδηλωτών “Κάποιοι διαδηλωτές ξεπέρασαν τα όρια και ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα όπως ‘Σκοτώστε τους Εβραίους’“, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο.

Επίσης, το Northeastern δήλωσε ακόμα ότι η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης, υποστηριζόμενη από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, επενέβησαν σήμερα Σάββατο (27/4) για να διαλύσουν την κατάληψη στην πανεπιστημιούπολη, η οποία είχε ξεκινήσει στο πλαίσιο των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων που ‘σαρώνουν’ τις τελευταίες ημέρες τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Όσοι αρνήθηκαν να επιδείξουν φοιτητική ταυτότητα συνελήφθησαν, γνωστοποίησε το πανεπιστήμιο.

Οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ ξεκίνησαν από το Columbia και μέσα σε λίγες μόλις ημέρες έχουν εξαπλωθεί σε δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα, με τους φοιτητές να εκφράζουν την οργή τους για τον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή και τις εχθροπραξίες στη Γάζα.

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και Εβραίοι φοιτητές, οι οποίοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και διαχωρίζουν τη θέση τους από τις βαρβαρότητες του ισραηλινού στρατού.

Πάντως, στον “χορό” των κινητοποιήσεων φαίνεται πως σταδιακά ‘μπαίνει’ και η Ευρώπη, αφού οι πρώτες καταλήψεις πανεπιστημίων σημειώθηκαν στο Παρίσι, το πρωί της Παρασκευής (26/4).

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα