Παρέμβαση Σταϊκούρα μετά την καταγγελία του χρήστη αμαξιδίου για οδηγό του ΟΑΣΑ

Διαβάζεται σε 2'
Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας SOOC Dimitris Kapantais

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγγειλε συνάντηση με τον χρήστη αμαξιδίου που δέχτηκε μισαναπηρική συμπεριφορά σε λεωφορείο. Τι απαντά ο ΟΑΣΑ.

Συνάντηση με τον ανάπηρο συμπολίτη μας που δέχτηκε μισαναπηρική συμπεριφορά από οδηγό λεωφορείου εξήγγειλε με ανάρτησή του στο Instagram ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος χαρακτήρισε το εν λόγω περιστατικό ως “λυπηρό συμβάν”.

Ολόκληρη η ανάρτηση Σταϊκούρα:

Χθες έλαβε χώρα ένα λυπηρό συμβάν κατά την προσπάθεια επιβίβασης ενός συμπολίτη μας ΑμεΑ σε λεωφορείο των Συγκοινωνιών Αθηνών. Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες.

ΟΑΣΑ: Προσβλητικές συμπεριφορές είναι καταδικαστέες

“Προσβλητικές συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και θα έχουν προβλεπόμενες κυρώσεις”, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών.

Σε σχετικά ανακοίνωση των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ αναφέρεται:

“Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπους και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού. Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου αστικών συγκοινωνιών …..αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν προβλεπόμενες κυρώσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα