Πάτρα: Βεβήλωσαν το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα με ναζιστικά σύμβολα

Διαβάζεται σε 2'
Το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. Εικόνα αρχείου
Το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. Εικόνα αρχείου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)=

Το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα, το μνημείο του Πολυτεχνείου και το μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών από τους ναζί, βεβήλωσαν άγνωστοι στην Πάτρα.

Με ναζιστικά-φασιστικά σύμβολα βεβήλωσαν άγνωστοι το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα, το μνημείο του Πολυτεχνείου καθώς και το μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών από τους ναζί, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Πατρέων με ανακοίνωση που καταδίκασε αυτές τις πράξεις.

Αναφέρει, μάλιστα, πως ο δήμος έδρασε άμεσα ούτως ώστε να καθαρίσει τα μνημεία «από τα “ίχνη” που άφησαν πίσω τους οι φασίστες». 

Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση με φασιστικά – ναζιστικά σύμβολα, του μνημείου του Νίκου Τεμπονέρα έξω από το ομώνυμο σχολικό συγκρότημα, το μνημείο του Πολυτεχνείου στην παραλιακή οδό, καθώς και το μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών, από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο Γηροκομειό.

Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου άμεσα επενέβησαν και καθαρίζουν τα μνημεία από τα «ίχνη» που άφησαν πίσω τους οι φασίστες, τους οποίους το σύστημα της εξουσίας χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους του, πότε εμφανίζοντάς τους για να εκφοβίσουν, να διαπράξουν απρέπειες και να προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα και πότε κρατώντας τους ως «ρεζέρβα», σε περίπτωση αποτυχίας της «δημοκρατικής» διακυβέρνησης.

Ο φασισμός είναι καταδικασμένος αμετάκλητα στη συλλογική μνήμη του πατραϊκού λαού και όλων των λαών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα