Πειραιάς: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα

Διαβάζεται σε 2'
Λιμάνι Πειραιά (φωτογραφία αρχείου)
Λιμάνι Πειραιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του ταχύπλοου καταμαράν μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα, για το περιστατικό της πτώσης των δύο ναυτικών στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες, ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το ατύχημα στο πλοίο Speed Runner με την πτώση δύο ναυτικών, μελών πληρώματος του ενώ βρισκόταν προσδεδεμένο εντός του Λιμανιού του Πειραιά.

Οσον αφορά τους δύο τραυματίες, ο 34χρονος πήρε εξιτήριο, ενώ ο 55χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται καθώς έχει ορθοπεδικά τραύματα, κακώσεις και μικρά κατάγματα, αλλά αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ναύτες έκαναν εργασίες στην πλώρη του πλοίου και έπεσαν στη θάλασσα.

Αντιδράσεις από εργαζομένους

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Επίσης, τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ αναφέροντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται, χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».

Τα σωματεία ανέφεραν ότι οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα