Περιστέρι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Περιστέρι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας
Glomex

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας στο Περιστέρι εξερράγη τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στο κτίριο ζει ζευγάρι που εργάζεται σε υπουργείο Πολιτισμού και Εργασίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Ασφάλειας για να διαπιστωθεί ο στόχος επίθεσης αγνώστων δραστών με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την είσοδο πολυκατοικίας, επί της οδού Παραδεισίων 46, στο Περιστέρι.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις δύο τα ξημερώματα, προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο, σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε δύο σταθμευμένες μοτοσικλέτες, ενώ η γειτονιά πετάχτηκε στο πόδι.

Στο σημείο οι πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ εντόπισαν υπολείμματα από σιδερένια κουτιά, στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης, πιθανόν δυναμίτιδας και πλαστικά δεματικά, καθώς επίσης υπολείμματα από βραδύκαυστο φυτίλι.

Στην πολυκατοικία διαμένουν μία πολιτική μηχανικός του Υπουργείο Τουρισμού και ένας επιθεωρητής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας προκύπτει ως πιο πιθανός στόχος εκφοβισμού να ήταν η 58χρονη πολιτική μηχανικός, καθώς συμμετέχει στην επιτροπή ενός διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί για τα κυλικεία στους αρχαιολογικούς χώρους.

Ο επιθεωρητής θα μπορούσε να αποτελεί και εκείνος στόχο, όμως όπως δήλωσε δεν είχε πρόσφατα προβεί σε κάποιους ελέγχους και έτσι τα βλέμματα πέφτουν στην πιθανότητα να προέρχεται από κάποιον δυσαρεστημένο, που έχασε τον διαγωνισμό για τα κυλικεία, με όλες τις πιθανότητες ακόμα ανοιχτές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version