Περιστέρι: Ισόβια για το σύντροφο της 17χρονης – Είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της το καλοκαίρι του 2022

Διαβάζεται σε 4'
Περιστέρι: Ισόβια για το σύντροφο της 17χρονης – Είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της το καλοκαίρι του 2022
INTIME

Ξέσπασαν οι συγγενείς του 17χρονου θύματος κατά του 23χρονου δράστη. Κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Σε μία ακροαματική διαδικασία γεμάτη ένταση με τον κατηγορούμενο τελικά να φυγαδεύεται μετά την ετυμηγορία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον σύντροφο της 17χρονης κοπέλας, που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της τον Αύγουστο το 2022 στο Περιστέρι.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι ομόφωνα έκριναν ένοχο τον 23χρονο, επιβάλλοντας του ισόβια κάθειρξη, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Από τη διαδικασία δεν έλειψαν οι εντάσεις με αποκορύφωμα όταν εκφωνήθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου. Συγγενείς της 17χρονης κοπέλας κινήθηκαν προς το μέρος του, την ώρα που εκείνος συνοδεία αστυνομικών έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα. Αντίστοιχο συμβάν σημειώθηκε και το πρωί, κατά την έναρξη της δίκης, όταν ο πατέρας του κοριτσιού άρχισε να φωνάζει στον κατηγορούμενο.

«Να σαπίσεις στη φυλακή» του είπε, με αποτέλεσμα η φρουρά να τον οδηγήσει εκτός των δικαστηρίων για να ηρεμήσει. «Να χάσω την κόρη μου σε τροχαίο, το καταλαβαίνω, αλλά να την χάσω με αυτόν τον τρόπο, να μου την στραγγαλίσουν;» ακούστηκε να λέει.

Ο πατέρας του κοριτσιού κατέθεσε και στη δίκη, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος είχε αντιρρήσεις για αυτή τη σχέση και ζητώντας από το δικαστήριο «τα ισόβια να είναι ισόβια». Στη συνέχεια, κατέθεσε και η αδελφή του θύματος, αναφέροντας ότι το κίνητρο πρέπει να ήταν η ζήλεια. «Πιστεύω ότι το έκανε από ζήλεια, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν έρθει δυο παιδιά στο σπίτι και αυτός αυτά τα παιδιά δεν τα ήθελε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός έχει κάνει το έγκλημα, γιατί μέσα στο σπίτι δεν ήταν τα πράγματα του. Μια εβδομάδα πριν η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει «μαμά, περίμενε μια εβδομάδα και θα τον χωρίσω».

Η απολογία

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πακιστανικής καταγωγής, είπε ότι δημιουργήθηκε ένταση στο ζευγάρι μετά την απόφασή του να πάει στην Ιταλία. Όπως είπε, διατηρούσε σχέση με το θύμα για 1,5 χρόνο και ήταν αγαπημένοι, ωστόσο οπταν κατάλαβε τί συνέβη -χωρίς να βεβαιωθεί αν ακόμη το κορίτσι είναι ζωντανό ή όχι- έφυγε από το σπίτι.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ. Την έσπρωξα από το κρεβάτι, της λέω «κάτσε εκεί». Συνέχιζε να βρίζει εμένα και τον Μωάμεθ και εκείνη την ώρα νευρίασα. Την έπιασα από το λαιμό και άρχισα να της λέω «ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;». Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει να συγγνώμη. Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω. Δεν την άφησα και συνέχισα να της λέω να ζητήσει συγγνώμη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα. Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι».

Πρόεδρος: Εσείς εκείνη την ώρα γιατί δεν ενημερώσατε το ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρο;

Κατηγορούμενος: Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος.

Πρόεδρος: Σε τι ενέργειες προβήκατε μετά;

Κατηγορούμενος: Πήρα τα πράγματά μου και έφυγα από το σπίτι. Πήγα στον αδερφό μου να πάρω λίγα χρήματα και πήγα στο Σταθμό Λαρίσης να πάρω το τρένο για Θεσσαλονίκη.

Πρόεδρος: Πότε μάθετε ότι είναι νεκρή η κοπέλα;

Κατηγορούμενος: Την άλλη μέρα, από τον πατέρα μου. Έμαθα από το ίντερνετ ότι είναι νεκρή και πήρα τηλέφωνο. Του είπα ότι έγινε ένα λάθος από εμένα, με ρώτησα τι έγινε, του είπα για την κοπέλα. Νευρίασε, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα έναν ομοεθνή μου που κάνει δουλειές για μετανάστες και του είπα ότι θέλω να φύγω και να με βοηθήσει. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα