Πηγές του ΑΣΕΠ για το ρεπορτάζ του NEWS 24/7: Υπήρχαν προβλήματα, πιθανή η παράταση προθεσμίας

Διαβάζεται σε 2'
Tα γραφεία του ΑΣΕΠ
INTIME

Πηγές του ΑΣΕΠ μιλώντας στο NEWS 24/7 τόνισαν ότι πράγματι υπήρξαν προβλήματα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και έκαναν λόγο για πιθανή παράταση της προθεσμίας.

Το ρεπορτάζ του NEWS 24/7 που συνοδεύτηκε από οργισμένη επιστολή υποψηφίου/υποψήφιας για τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για την προκήρυξη 3ΓΒ/2023 προκάλεσε την (ανεπίσημη) αντίδραση του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής που μίλησαν στο NEWS 24/7 πράγματι μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Εν συνεχεία, με νέα εφαρμογή, για την οποία οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν με e-mail και με SMS τα πράγματα, όπως μάς τονίστηκε, βελτιώθηκαν και η ροή της υποβολής των αιτήσεων αυξήθηκε κατά πολύ.

Σε κάθε περίπτωση ο ΑΣΕΠ προσανατολίζεται σε παράταση της προθεσμίας έτσι ώστε να δοθεί ακόμη περισσότερος χρόνος στους υποψηφίους να υποβάλλουν την αίτηση με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Την ίδια πηγές της Αρχής τονίζουν ότι τους επόμενους μήνες θα βγουν άλλες δύο προκηρύξεις για τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του προηγούμενου Μαρτίου.

Τέλος, οι ίδιες πηγές του ΑΣΕΠ ανέφεραν ότι η έκδοση προκηρύξεων Κ είναι σύννομη γιατί έχει να κάνει με το σχεδιασμό του 2021 και του 2022. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή έχει κατατεθεί ήδη σχετική προσφυγή από υποψηφίους στο ΣτΕ, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα