Eπιστολή -“βόμβα” για την ταλαιπωρία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ: “Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0;”

Διαβάζεται σε 6'
Eπιστολή -“βόμβα” για την ταλαιπωρία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ: “Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0;”
Sooc George Vitsaras

Απίστευτη ταλαιπωρία ακόμα και στο στάδιο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης καταγγέλλουν στο NEWS 24/7 επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Η χαρακτηριστική επιστολή υποψηφίου.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο άρχισε, ως διαδικασία, με προβλήματα, συνεχίστηκε με ακόμη περισσότερα προβλήματα και κατέληξε σε …σχεδόν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Σαν να μην έφταναν οι δυσλειτουργίες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι οποίες προκάλεσαν ακόμα και νομικές προσφυγές από υποψηφίους (οι οποίες είναι ακόμη ανοιχτές), στο τελευταίο στάδιο, αυτό της υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης από την πλευρά των επιτυχόντων για την προκήρυξη 3ΓΒ/2023, παρατηρείται, όπως μάς καταγγέλθηκε…, χάος.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε αυτούσια επιστολή που λάβαμε από επιτυχόντα του διαγωνισμού στην οποία περιγράφονται με μεγάλη ακρίβεια τα ουκ ολίγα προβλήματα. Τα στοιχεία του/της αποστολέα βρίσκονται στη διάθεση του NEWS 24/7.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, γιατί αυτό που έχουμε τραβήξει τις τελευταίες δέκα ημέρες οι επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ δεν περιγράφεται.

14.000 υποψήφιοι έχουμε υποστεί μια ασύλληπτη ταλαιπωρία στην προσπάθειά μας να υποβάλλουμε την ηλεκτρονική αίτηση για την προκήρυξη 3ΓΒ/2023, που αφορά μόνο τους επιτυχόντες του γραπτου διαγωνισμού. Στην εποχή όμως του Ελλάδα 2.0, όπως μας λέει και ο Πρωθυπουργός, η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας πρέπει να υποβάλλουμε την αίτηση μας απλώς δεν δουλεύει.

Συγκεκριμένα, κολλάει συνέχεια, αργεί απελπιστικά για να εκτελέσει μια εντολή, π.χ για να προσθέσεις μια καινουργια γραμμή, για να βάλεις 1 μόνο κωδικό χρειάζεται στην κυριολεξία να περάσουν 2 με 3 λεπτά. Φανταστείτε να έχει ο υποψήφιος 400 κωδικούς! Η περίπτωση αυτή είναι πολύ συνηθισμένη. Και όλα αυτά αν είσαι τυχερός και δεν σε πετάξει έξω.

Η αποθήκευση αίτησης θέλει πάω από 15 λεπτά!

Προσωπικά εμένα το σύστημα αυθαίρετα μου άλλαξε 173 κωδικούς της αίτησής μου με άλλους. Τρεις ημέρες δουλειάς χάθηκαν! Έπρεπε να ξαναπεράσω όλους τους κωδικούς από την αρχή! Αυτό με την αυθαίρετη αλλαγή των κωδικών έχει συμβεί σε εκατοντάδες υποψήφιους. Έχουμε 10 ημέρες και ακόμα δε μπορούμε να οριστικοποιήσουμε την αίτησή μας.

Δόθηκε μια λύση με εισαγωγή κωδικών σε pdf, αλλα και αυτό δεν μας βοηθάει όλους, καθώς δε μπορείς να προσθέσεις ενδιάμεσα κωδικούς, σε περίπτωση που έχεις κάνει κάποιο λάθος, αλλά μόνο στη συνέχεια της ηλεκτρονικής αίτησης. Δηλαδή μετά το τέλος της ηλεκτρονικής αίτησης.

“Ολα λάθος”

Από την αρχή του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού δεν έχει γίνει ούτε ένα πράγμα σωστό. Τα έχουν κάνει ΌΛΑ ΛΑΘΟΣ.
Ενδεικτικά απαριθμώ:

1. Καθυστέρησαν τον διαγωνισμό υπερβολικά και όταν βγήκε η προκήρυξη του γραπτών εξετάσεων μας έδωσαν μόνο 2.5 μήνες για προετοιμασία.! Η ύλη δεν έβγαινε με κανένα τρόπο. Ειδικά αν δουλεύεις παράλληλα.

2. Κατά τη διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού, εκατοντάδες υποψήφιοι δε μπορούσαν να δουν τα σχήματα του αριθμητικού συλλογισμού, διότι οι φωτοτυπίες ΔΕΝ είχαν βγει σωστά! Οι υποψήφιοι που είχαν πρόβλημα κινήθηκαν νομικά και η λύση που έδωσαν ήταν να πιάσουν για όλους σωστές 17 απαντήσεις.

Ωστόσο ούτε και αυτό ηταν δίκαιο, διότι εγώ για παράδειγμα τον αριθμητικό συλλογισμό τον είχα όλο σωστό και το τρίτο μέρος του πρώτου μαθήματος (εργασιακή αποτελεσματικότητα) ήταν το μέρος όπου είχα τα πιο πολλά λάθη. Αδικήθηκα λοιπόν έναντι ενός υποψηφίου που θα είχε λάθη στον αριθμητικό συλλογισμό, αλλά θα είχε πάει καλύτερα στο 3ο μέρος.

3. Βγαίνουν τα αποτελέσματα και η προκήρυξη κάνει 5 μήνες να βγει, εν τω μεταξύ βγαίνουν επιμέρους προκηρύξεις Κ, όπου δίνονται θέσεις εκτός των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού. Των παιδιών δλδ που έδωσαν γραπτές εξετάσεις και πέτυχαν. 

4. Βγαίνει μετά κόπων και βασάνων η προκήρυξη και δε μπορούμε να κάνουμε την ηλεκτρονική αίτηση. Έχουμε αφήσει τη δουλειά μας, τα παιδιά μας και τις ζωές μας εν έτει 2024 και ειμαστε 10 ημέρες μπροστά σε ένα υπολογιστή μπας και μας κάνει η πλατφόρμα τη χάρη..
Και ρωτώ;

Είναι αυτή αντιμετώπιση της Πολιτείας απέναντι σε τόσους επιστήμονες που έκαναν προσπάθεια και έδωσαν γραπτές εξετάσεις και πέτυχαν;
Είναι αυτή η Ελλάδα 2.0; Απέχουμε έτη φωτός. Πόση προπαγάνδα ακόμη;

H εικόνα που παρατηρείται συνήθως στη σχετική πλατφόρμα είναι η παρακάτω

αλλά και αυτή…

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Και προσφυγή στο ΣτΕ

Οι παραπάνω, σοβαρές καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν στο NEWS 24/7 και από άλλους υποψηφίους/υποψήφιες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα τα οποία κατά τη διάρκεια των εορτών τούς έφεραν στα όριά τους.

Την ίδια ώρα, ομάδα επιτυχόντων διεξάγει τους τελευταίους μήνες μεγάλο αγώνα έτσι ώστε να πάψει ο ΑΣΕΠ να εκδίδει προκηρύξεις Κ (Οι προκηρύξεις Κ του ΑΣΕΠ αφορούν προσλήψεις μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού σε φορείς του δημόσιου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και ΝΠΙΔ) που απευθύνονται σε άπαντες και όχι μόνο στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του Μαρτίου.

Αφού ερωτήματα που στάλθηκαν στον ΑΣΕΠ και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν απαντήθηκαν, όπως μάς καταγγέλθηκε, ποτέ, η ομάδα των υποψηφών φρόντισε να ενημερώσει τους βουλευτές και τις βουλεύτριες του ελληνικού κοινοβουλίου. Από τις τέσσερις σχετικές επερωτήσεις που κατατέθηκαν απαντήθηκε, όχι με σαφήνεια όπως τονίζεται, μόνο η μία.

Ετσι, στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, οι υποψήφιοι πέρασαν στη λύση των ένδικων μέσων καταθέτοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν τη μη έκδοση προκηρύξεων Κ αφού για κάτι τέτοιο, όπως τονίζουν, πλέον δεν προβλέπεται.

(Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, στην παρ. 3 του άρθρου 28 του νόμου 4765/2021, ορίζεται ρητά πως με τη διαδικασία επιλογής με σειρά προτεραιότητας (μέσω προκηρύξεων τύπου “Κ”) επιλέγεται και προσωπικό Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και Υ.Ε. μέχρι την προκήρυξη του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού).

Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα