Πλακιάς: “Η κα. Αδειλίνη μάς είπε ότι ‘αυτά συμβαίνουν'”

Διαβάζεται σε 4'
Ο πατέρας των δίδυμων αδερφών Πλακιά που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, Νίκος Πλακιάς
Ο πατέρας των δίδυμων αδερφών Πλακιά που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, Νίκος Πλακιάς ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

“Eγώ τα παιδιά μου δεν τα έφερα στον κόσμο, ούτε Ιφιγένειες να γίνουν ούτε θυσία” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων αδερφών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, στον απόηχο των εξοργιστικών δηλώσεων της κ. Αδειλίνη.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel με τον Πάνο Χαρίτο μίλησε το βράδυ της Πέμπτης (11/4) ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων αδερφών, που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Μεταξύ άλλων σχολίασε τις δηλώσεις της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, οι οποίες εξόργισαν τους συγγενείς των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως σχολιάζοντας προηγούμενη καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού, η κ. Αδειλίνη δήλωσε, “Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει”.

Όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε η απάντηση της κ. Καρυστιανού, η οποία τόνισε πως “υπήρχαν μάρτυρες”, που επιβεβαιώνουν πως η κ. Αδειλίνη πράγματι προέτρεψε τους συγγενείς των θυμάτων να “πάνε στην εκκλησία για παρηγοριά”.

“Αυτό που έχω να πω για την κυρία Αδειλίνη είναι πως είναι αστείο να ακούγονται από εκπρόσωπο του νόμου τέτοια πράγματα, γνωρίζοντας πως είναι εύκολο να εκτεθεί. Θα μαζευτούμε με τους συγγενείς να θυμίσουμε τη δήλωσή της. Δεν ήμουν μόνη μου, υπάρχουν μάρτυρες, υπήρχαν και άλλοι μπροστά” είπε στο NEWS 24/7 η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» .

Νίκος Πλακιάς: “Εγώ τα παιδιά μου δεν τα έφερα στον κόσμο, ούτε Ιφιγένειες να γίνουν ούτε θυσία”

“Πήγαμε στην Αδειλίνη έξι γονείς. Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Εγώ και ο αδελφός μου φύγαμε απογοητευμένοι. Περίμενα συναντώντας την ανώτατη δικαστική εκπρόσωπο της χώρας να αποκομίσουμε ένα όφελος. Να δει στα μάτια μας τους πατεράδες. Ούτε κατάλαβε. Προσωπικά για μένα είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβε ποιος είμαι” ανέφερε ο κ. Πλακιάς.

Απογοήτευση γιατί όταν ακούς την Ανώτατη Δικαστική Λειτουργό να λέει ότι αυτά συμβαίνουν και στην Ασία και στην Αφρική, όταν ακούς ότι ας είναι αυτό η αρχή για μια καλύτερη Ελλάδα” [..] “Εγώ έχω χάσει δύο παιδιά και πάω στην Εισαγγελέα για να μου αποδοθεί Δικαιοσύνη και νομίζει ότι εμένα με ενδιαφέρει ενδιαφέρει ένα καλύτερο αύριο του σιδηροδρόμου ή των αεροδρομίων; Πήγα για την υπόθεσή μου. Εμένα η οικογένειά μου διαλύθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια. Πιστεύω κάθε γονιός το ίδιο θα έκανε. Δεν θα τον ένοιαζε κανέναν.

Ας έρθει ένας γονιός που έχασε δύο παιδιά και να μου πει αν τον νοιάζει να γίνουν τα παιδιά μου θυσία. [..] Εγώ τα παιδιά μου δεν τα έφερα στον κόσμο, ούτε Ιφιγένειες να γίνουν ούτε θυσία. Και αυτό που κάνουν με οργίζει περισσότερο. Νιώθω μερικές φορές ότι με υποτιμούν. [..]”, συνέχισε.

“Το μοναδικό θετικό είναι αυτό που είπε η κ. Αδειλίνη ότι έχει δώσει εντολή να μας βοηθήσουν σε ό,τι θέλουμε, αυτό βέβαια έγινε μετά από 6 μήνες από το συμβάν, που ζήτησε από την Εισαγγελία και τον Ανακριτή ότι στοιχεία προσκομίζουμε να ελέγχονται εξονυχιστικά [..] Η αντιμετώπιση μετά την παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα ήταν εντελώς διαφορετική και η δουλειά που έγινε το τελευταίο 3μηνο, δεν είχε γίνει τους πρώτους δέκα μήνες”, πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για εμένα. Θα το λέω συνέχεια μέχρι να πεθάνω. Δικαιοσύνη θα είναι να φύγω από εδώ, από το μαγαζί μου που είμαι, να πάω σπίτι μου να δω τα παιδιά μου και να συνεχίσω τη ζωή μου. Ούτε ήρωας θέλω να γίνω, ούτε επαναστάτης, τίποτα. Βλέπετε ένα πατέρα ο οποίος παλεύει για το δίκιο των παιδιών του. Αυτά τα ουρλιαχτά του πατέρα. Δεν είναι ουρλιαχτά. Ειναι ουρλαχτά για το δίκιο των παιδιών του. Και θα φωνάζω, θα ουρλιάζω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου”, κατέληξε.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Πλακιά εδώ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα