Πλεύρης: “Η πολιτεία χρωστά πολλά στη Μυρτώ”

Πλεύρης: “Η πολιτεία χρωστά πολλά στη Μυρτώ”
Η Μυρτώ με τη μητέρα της στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Θάνου Πλεύρη 24 Media

Τα ανθρώπινα συναισθήματα κυριάρχησαν στην προεκλογική εκδήλωση του Θάνου Πλεύρη, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Περίπου 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες, Παρασκευή, στην προεκλογική εκδήλωση του υπουργού Υγείας και υποψήφιου βουλευτή στην Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Θάνου Πλεύρη.

Στην πρώτη θέση των καλεσμένων βρισκόταν η Μυρτώ με τη μητέρα της, καθώς ήθελαν να ευχαριστήσουν τον υπουργό Υγείας, που με προσωπική του παρέμβαση καλύφθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ οι θεραπείες της στη Γερμανία.

«Η πολιτική έχει πρωτίστως ανθρώπινες πλευρές. Στην προεκλογική μου εκδήλωση είχα την τιμή να έλθουν η Μυρτώ με τη μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου. Ο ΕΟΠΥΥ αποζημίωσε το σύνολο των θεραπειών στη Γερμανία. Αλλά αυτό δεν φθάνει. Η πολιτεία χρωστά πολλά στη Μυρτώ. Βάλαμε απλά ένα λιθαράκι», τόνισε τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του ο κ. Πλεύρης.

Ο κόσμος είχε γεμίσει από νωρίς την αίθουσα, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που άκουσαν τα όσα είπε ο υπουργός από τα μεγάφωνα που υπήρχαν σε κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση 24 Media

«Είναι μεγάλη συγκίνηση για μένα η σημερινή μέρα με το πλήθος κόσμου που ήρθε σήμερα. Αισθάνομαι τύψεις που δεν κλείσαμε μεγαλύτερο χώρο αλλά και ικανοποίηση για την τόσο μεγάλη προσέλευση»., είπε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης ξεκίνησε λέγοντας πως «η σημερινή μέρα είναι μια κακή μέρα. Και αυτό γιατί ο Έλληνας Φρέντι Μπελέρης, υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, φυλακίστηκε στην Αλβανία γιατί προασπίζεται τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένεια. Ας είμαστε δίπλα του».

Ακολούθως, ο κ. Πλεύρης εστίασε στα πεπραγμένα της θητείας του στο υπουργείο Υγείας.

Η πρώτη φάση που ανέλυσε αφορούσε την περίοδο της πανδημίας και των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

«Η περίοδος της θητείας μου έπεσε πάνω στη μετάλλαξη Δ και Ο και είχαμε τα πολλά κρούσματα. Και υπήρχε το δύσκολο δίλλημα να κρατήσουμε ή όχι την οικονομία ανοιχτή. Σε όλη την πορεία έπαιξε σημαντικό ρόλο ο εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού. Με τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε, τις οποίες δεν στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε σε 75% εμβολιασμό», είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και έδωσε συγχαρητήρια στον Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο οποίος κατάφερε να φέρει εις πέρας το σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού κατά της Covid-19.

Ο κ. Πλεύρης συνέχισε τον απολογισμό αναφερόμενος στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε 3,8 εκ. προϋπολογισμό στην υγεία και εμείς παραδίδουμε 5,2 εκ.. Οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν από 100.300 σε 107.300».

Την ίδια στιγμή άσκησε κριτική και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντα ότι «κάποιοι περιμέναμε τις εφημερίες, πώς θα ανοίξουμε παραπάνω κλίνες, όταν κάποιοι άλλοι περιμένανε να δουν μια άσχημη εικόνα για να κάνουν κριτική την άλλη μέρα. Οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσαν μια υγεία που δεν μας άξιζε. Εμείς κάναμε μεγάλη δουλειά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δώσουμε κάτι καλύτερο».

Στο διακύβευμα των εκλογών σημείωσε ότι «πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα την 21η Μαΐου με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχει ο κίνδυνος οι ηττημένοι να κάνουν κυβέρνηση και να έχουμε Πρωθυπουργό τον Τσίπρα και Υπουργούς τον Ανδρουλάκη και τον Βαρουφάκη. Και υπάρχει και ο κίνδυνος να μην έχουμε αυτοδυναμία και να χρειαστεί να συγκυβερνήσουμε. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπρεπε την περίοδο της πανδημίας ή την περίοδο του Μαρτίου του 2020, να περιμένουμε από τον Ανδρουλάκη να μας πει τι να κάνουμε και αν συμφωνεί».

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα στην προεκλογική συγκέντρωση του Θάνου Πλεύρη 24 Media

Και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να συγκρίνετε τις δυο τετραετίες. Αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή της ΝΔ. Και να αποφασίσετε τι θέλετε. Θέλετε μια αστυνομία που να κάνει τη δουλειά της, να προστατεύουμε τα σύνορα μας, να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις ή όχι».

Η κοινωνική πολιτική του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε και τις κοινωνικές πολιτικές που ακολούθησε αυτή την τετραετία η ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα χαρίσουμε την κοινωνική πολιτική στην Αριστερά. Εμείς μειώσαμε φόρους και εισφορές. Εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Εγώ ως υπουργός Υγείας κατήργησα την απαγόρευση για αιμοδοσία από ομοφυλόφιλους».

Ο υπουργός μίλησε και για τις ιδεολογικές διάφορες της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «εκτός από τεχνικές διάφορες υπάρχουν και ιδεολογικές διάφορες. Εμείς είμαστε αυτοί που συγκινούμαστε με την παρέλαση στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, όταν βλέπουμε τα Rafale τα πετάνε στον ελληνικό ουρανό. Μας πιάνει η καρδιά μας όταν βλέπουμε τον Φρέντι Μπέλερη να φυλακίζεται από τους Αλβανούς επειδή προασπίζεται τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας. Μας πιάνει η καρδιά μας όταν πάμε στην Κύπρο και βλέπουμε τα κατεχόμενα».

Ο κ. Πλεύρης έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας πως «η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Είμαστε η παράταξη που αγαπά την ευθύνη και δεν φοβάται να την πάρει όταν το χρειάζεται η πατρίδα. Είμαστε η «γαλάζια γενιά» που κληρονόμησε τις αξίες των προηγούμενων και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παραδώσουμε την πατρίδα καλύτερη από αυτή που βρήκαμε. Η ΝΔ είναι πιο ενωμένη από ποτέ και αυτό φάνηκε με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμάρα και Κώστα Καραμανλή στο Ζάππειο. Την 21η Μαΐου είναι οι εκλογές που θα κρίνουν την αυτοδυναμία. Στηρίξτε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και δώστε δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Την ομιλία του Θάνου Πλεύρη προλόγισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος στην Ηλεία με τη ΝΔ.

Στην ομιλία παρέστησαν η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Πώλα Δαμιανού, η Ματίνα Παγώνη, ο Χάρης Ρώμας, ο Γιώργος Δημόπουλος κ.ά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα