Πλημμύρες: Αγώνας δρόμου για να ανοίξει το Σάββατο η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Πλημμύρες: Αγώνας δρόμου για να ανοίξει το Σάββατο η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης
Πλημμυρικά φαινόμενα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης INTIME NEWS

«Γίνεται αγώνας δρόμου για να ανοίξει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης το Σάββατο» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αγώνας δρόμου καταβάλλεται προκειμένου να ανοίξει τις επόμενες ημέρες η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η οποία μετά τα Τέμπη παραμένει αποκλεισμένη εδώ και έξι ημέρες λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκτίμησε ότι το εν λόγω τμήμα του οδικού άξονα θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, και την Κυριακή αντίστροφα, με μία λωρίδα καθόδου.

Επίσης, εκτίμησε ότι το κόστος στο σιδηροδρομικό δίκτυο ενδέχεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριέλαβε στο κόστος των καταστροφών και όσες παρεμβάσεις έγιναν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει ο σιδηρόδρομος μετά από αρκετούς μήνες.

Σημειώνεται πως, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός δεν αρκεί να απομακρυνθούν τα νερά, αλλά να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλο το μήκος του οδοστρώματος για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και της διάβρωσης που μπορεί να έχουν προκαλέσει τα συσσωρευμένα ύδατα.

Για να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως θα πρέπει να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά Εγνατία, Ε65 και την εθνική από τη Λαμία στην Αθήνα, είτε Εγνατία, Ιόνια και Ολυμπία Οδό.

Τα δρομολόγια ΚΤΕΛ στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως εκτελούνται κανονικά μέσω Εγνατίας-Ιόνιας και Ολυμπίας Οδού.

Θεσσαλία: Έτσι πνίγηκε ο κάμπος – Τι έγινε με τα φράγματα και το 112

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα