Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Από την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές στους πληγέντες

Διαβάζεται σε 1'
Καταστροφές στη Θεσσαλία
Καταστροφές στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες Alexandros Alamaniotis / SOOC

Ενεργοποιείται η πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, ανακοίνωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό της Λάρισας. Όσα ανακοίνωσε η κ. Αγαπηδάκη.

“Τις επόμενες ημέρες, ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης σε ανθρώπους που δε μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους” δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής (22/09), ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, αναφερόμενος στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

“Ζημιές και ανάγκες που δεν έχουν σχέση με προηγούμενα φαινόμενα, όπως ο “Ιανός”, που είχε πλήξει τη Θεσσαλία. Οι αυτοψίες, ύστερα και από τη σημερινή δράση, έχουν ξεπεράσει τις 16.500, σε περίπου 200 κοινότητες. Θα υπάρξει στεγαστική συνδρομή από το κράτος, για όσους έχουν πληγεί”, ανέφερε συγκεκριμένα.

“Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 24.184 οριστικοποιημένες και 4.834 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr. Η διαδικασία διασταυρώσεων έχει αρχίσει με ταχύτητα και προσοχή, ενώ, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εκκινούν οι πληρωμές”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία δήλωσε,

“Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 41 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικούενώ ανακοινώθηκαν 3 κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο εξ αυτών στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα